Cuplul mamă-fiică în premieră împreună în spațiu în urma unui concurs al companiei Virgin Galactic

LIFE. O tânără studentă în vârstă de 18 ani de la Universitatea Aberdeen și mama sa se pregătesc să își îndeplinească un vis uluitor în această săptămână – vor călători în spațiu. Această oportunitate unică le-a fost oferită ca urmare a câștigării celui de-al doilea zbor comercial organizat de compania Virgin Galactic, în urma unei extrageri la sorți, conform informațiilor furnizate de BBC. Anastasia Mayers și mama sa, Keisha Schahaff, vor deveni primul cuplu mamă și fiică care vor explora spațiul într-o astfel de aventură extraordinară. În plus, ele vor fi primele persoane din Caraibe care vor avea ocazia să facă această călătorie senzațională.

Inițial, Keisha călătorea în Marea Britanie pentru a rezolva o problemă legată de viza fiicei sale, atunci când șansa vieții a bătut la ușa lor. În timp ce se afla într-un zbor Virgin Atlantic, care zbura de la Antigua spre Londra, a primit anunțul că a fost selectată. „Am participat la acest concurs, iar câteva luni mai târziu, am primit o notificare că sunt printre primii 20 de finaliști și apoi printre primii cinci. Într-o zi, în mod surprinzător, cineva a intrat în curtea mea… era chiar Richard Branson. Întreaga echipă a pătruns în casa mea și mi-au spus: ‘Ești câștigătoarea, vei călători în spațiu!’”.

Anastasia explică că alegerea sa de a studia în Scoția a jucat un rol crucial în această oportunitate neașteptată. „Dacă nu aș fi ales Universitatea Aberdeen și nu aș fi fost nevoită să parcurg procedura pentru obținerea vizei, nu am fi ajuns aici, în spațiu”, a mărturisit ea. „Simt că o serie de evenimente remarcabile s-au sincronizat pentru a ne aduce în acest moment”.

Ea, studentă în anul al doilea, specializată în Filosofie și Fizică, afirmă că decizia de a studia în Scoția a fost unul dintre cei mai importanți pași în viața ei, iar consecințele acestei alegeri au fost cu adevărat de neuitat. Anastasia, care va deveni a doua cea mai tânără persoană din lume care va călători în spațiu, dorește să folosească această experiență uluitoare pentru a inspira și a motiva pe alții să urmeze visele lor.

Pe lângă mama și fiica din Caraibe, se va alătura acestui zbor spațial remarcabil și fostul olimpic al echipei britanice, Jon Goodwin din Newcastle. El va deveni a doua persoană cu Parkinson care va călători în spațiu și, de asemenea, primul olimpic care va experimenta acest gen de aventură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare