Cursuri de robotică pentru copiii din Victoria: oportunitatea educației digitale și a inovație

PROIECT. În orașul Victoria, pentru al doilea an consecutiv, se desfășoară cu succes cursuri de robotică destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Aceste cursuri reprezintă o oportunitate deosebită pentru copii de a se familiariza cu lumea tehnologiei și a roboților.

Proiectul Start Robotică, inițiat cu succes anul trecut, continuă să inspire și să educe copiii din Victoria. Acest proiect este finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin Fondul UnionOțel – Viitor pentru Educație în Țara Făgărașului. Cursurile se desfășoară la Așezământul Social Sf. Nicolae de la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena și implică 25 de copii entuziaști.

Scopul principal al acestor cursuri este de a oferi copiilor acces la tehnologia și educația digitală, permițându-le să se familiarizeze cu limbajul de programare vizual și să construiască roboți conform schemelor furnizate.

Coordonatorii proiectului, reprezentați de doamna Gabriela Smădu, au subliniat importanța oferirii unui acces echitabil la educație, indiferent de mediul de proveniență. Copiii din orașele mai mici ar trebui să beneficieze de oportunități similare cu cei din orașele mari, inclusiv în ceea ce privește educația digitală și tehnologia.

Aceste cursuri de robotică nu au atras doar copiii din Victoria, ci și elevi din satele vecine care și-au manifestat interesul pentru învățare. Toți copiii implicați sunt entuziasmați și talentați, așteptând cu nerăbdare fiecare curs de robotică.

Coordonatorii proiectului cred că astfel de inițiative sunt cruciale pentru pregătirea copiilor pentru viitor. Educația în domeniul tehnologiei și inovației, precum și cunoașterea roboților, deschide uși către domenii inovatoare, cum ar fi agricultura robotică sau chirurgia robotică. Acestea sunt domenii care aduc progres și care ar putea oferi tinerilor oportunități senzaționale în viitor.

Proiectul Start Robotică din Victoria reprezintă un exemplu inspirator de cum comunitatea și organizațiile pot colabora pentru a oferi copiilor șanse egale în ceea ce privește educația digitală și tehnologică, pregătindu-i astfel pentru lumea în continuă schimbare a tehnologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare