Cursuri e-learning gratuite pentru SIGURANȚA ONLINE!

EDUCAȚIE. Siguranța în mediul online reprezintă o prioritate în ceea ce privește preocupările privind prevenirea criminalității, având în vedere dezvoltarea continuă și diversitatea fraudelor care pot apărea în mediul online, precum și necesitatea permanentă de a fi informat cu privire la acest subiect.

La nivel național, în cadrul Proiectului național de educație digitală #SiguranțaOnline, Poliția Română, prin intermediul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și compania Ascendia, au lansat șase cursuri de e-learning.

Cursurile gratuite de e-learning au fost introduse la data de 31 octombrie a.c. și se prezintă sub formă de module accesibile atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Acestea sunt concepute pentru a se adresa elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, dar și profesorilor, părinților sau oricărei alte persoane interesate de subiect, cu scopul de a dezvolta o mai bună înțelegere și gestionare a amenințărilor care pot apărea în mediul online. Astfel, se dorește ca beneficiile tehnologiei să nu fie diminuate de riscurile asociate.
Cursurile destinate elevilor acoperă subiecte referitoare la siguranța tranzacțiilor online, combaterea dependenței de Internet, prevenirea pornografiei infantile și gestionarea corectă a datelor online. În ceea ce privește adulții, acestea se concentrează asupra subiectelor legate de securitatea cibernetică, inclusiv accesul general la internet și asigurarea securității digitale a copiilor.

Pentru a accesa aceste cursuri e-learning, este necesar să completați în prealabil formularul de înregistrare disponibil AICI.
De asemenea, aceste module pot fi parcurse după autentificarea în platforma de învățare, accesibilă la adresa https://formare.elearning.ro/, până la data de 15 decembrie 2023.

Vă încurajăm, așadar, să vă înregistrați pe această platformă și să informați și alte persoane cu privire la aceste resurse importante de pregătire! Nu uitați: primul pas către siguranța online îl reprezintă informarea corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare