Cuvântul care a provocat agitație în rândul elevilor la simularea Bacalaureatului: SFORȚARE

EDUCAȚIE. În timp ce elevii din întreaga țară susțineau simularea examenului de Bacalaureat la Limba și Literatura Română, un singur cuvânt le-a dat bătăi de cap și a stârnit o adevărată agitație în rândul acestora. Cuvântul “sforțare”, picat la proba de Limba Română, a generat peste 14.000 de căutări pe platforma online Dexonline. Potrivit acestui site, “a sforța” înseamnă “a face, a depune un efort fizic sau intelectual; a se opinti, a se sili, a se strădui”.

Deși acest cuvânt a fost unul dintre cele mai căutate cuvinte înainte și în timpul simulării, elevii au reacționat cu umor, comentând că simularea a fost una plină de “sforțări”. Chiar și pagina de Facebook a Dexonline a remarcat fenomenul, evidențiind că căutările pentru acest termen au depășit media zilnică obișnuită cu mult, atingând peste 3000 de căutări între orele 11 și 12, sugestiv fiind și faptul că majoritatea acestor căutări s-au înregistrat înainte de ora 11, indicând că elevii au fost activi chiar și în timpul nopții.

Simularea Bacalaureatului este o etapă importantă în pregătirea elevilor pentru examenul final și se desfășoară sub supravegherea strictă a profesorilor. Această simulare oferă elevilor oportunitatea de a se familiariza cu rigorile examenului și le permite să identifice punctele slabe pentru a le corecta înainte de examenul real.

Pe lângă proba la Limba și Literatura Română, elevii vor mai susține și alte probe în zilele următoare, conform unui calendar prestabilit. Rezultatele simulării vor fi comunicate elevilor pe data de 15 martie, iar lucrările vor fi scanate și corectate pe platforme digitizate, în concordanță cu noile tehnologii implementate în sistemul educațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare