Dacia Duster a fost inclusă în lista celor mai bune mașini 4×4 și off-road din 2023

AUTO. SUV-ul Dacia Duster produs la Mioveni, România, a fost inclus de revista auto britanică Autocar într-un clasament al celor mai bune vehicule 4×4 și off-road din 2023. Prețul scăzut și capacitățile offroad fac din Duster a zecea cea mai bună mașină 4×4 și off-road a anului.

Duster a fost plasat alături de nume grele din industria off-road, precum Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser, Mercedes-Benz G Class și recent lansatul Ineos Grenadier. În timp ce aceste vehicule sunt cunoscute ca fiind cele mai bine echipate pentru condusul off-road pe teren accidentat și au prețuri corespunzător de ridicate datorită tehnologiei lor avansate, Duster este considerat mai degrabă un SUV orientat spre șosea și puțini iau în considerare capacitățile sale off-road. Este important de menționat că doar modelele cu tracțiune integrală (AWD) sunt capabile să navigheze pe teren dificil.

Dacia Duster se află pe locul al zecelea în topul celor mai bune vehicule 4×4 și off-road.

Nu mai este la fel de ieftin ca altădată (acum nu mai există o versiune de bază Access cu tracțiune integrală), dar o sumă cu puțin sub 21.000 de lire sterline pentru Expression dCi 115 4×4 este încă o valoare de nerefuzat, indiferent de tipul de vehicul (în zilele noastre, vă veți strădui să obțineți un supermini cu specificații similare pentru această sumă)“, spune Autocar în descrierea lui Duster.

Sistemul înșelător de tracțiune integrală vă permite să alegeți tracțiunea față pentru șosea, un mod Auto care angrenează rapid puntea spate atunci când detectează patinarea roților sau Lock care stabilește împărțirea cuplului la 50:50 pentru cea mai bună tracțiune off-road. Există, de asemenea, o primă treaptă de viteză mai scurtă pentru urcarea pantelor abrupte și controlul coborârii pantelor pentru a coborî cu greu pe partea cealaltă. Ah, iar sistemul de infotainment dispune de busolă și altimetru, astfel încât să știți unde mergeți și dacă sunteți pe cale să vă răsturnați“, se arată în articol.

Mai mult, “cele mai bune atribute off-road ale lui Duster sunt garda la sol decentă și o greutate la gol relativ mică, ceea ce îi permite să treacă în vârful picioarelor peste unele obstacole care ar scufunda rivali mai grei“, adaugă clasamentul, citat de Profit.ro.

Duster este “mult mai modern și mai compus decât predecesorul său“, cu o direcție precisă, un control bun al caroseriei și o aderență mai mult decât suficientă. Denivelările și gropile pot fi abordate “cu o încredere rară” cu un Duster, se arată în articol, iar în timp ce se descurcă singur în offroad, mașina se simte ca acasă pe șosea.

Potrivit Autocar, cea mai bună mașină 4×4 din 2023 este Land Rover Defender, ultima generație a unui model care a reprezentat simbolul vehiculelor off-road timp de decenii. Pe locul al doilea se află un alt simbol, americanul Jeep Wrangler, o mașină concepută pentru teren accidentat. Toyota Land Cruiser se află pe locul al treilea, urmat de Merceds-Benz G-Class și Land Rover Discovery.

Ultima pe listă, Dacia Duster poate fi considerată cea mai potrivită alegere pentru cei care nu dispun de un buget considerabil, așa cum se întâmplă în cazul mașinilor din prima parte a clasamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare