Dacia, pe cale să devină un concurent serios pentru Jeep în Europa, afirmă șeful designului Renault Group

AUTO. Laurens van den Acker, șeful designului Renault Group, a dezvăluit că Dacia ar putea să devină primul concurent „serios” pentru celebrul brand american Jeep în Europa, potrivit informațiilor oferite de Profit.ro. Acestă perspectivă semnificativă a fost evidențiată de ambțiile în creștere ale șefilor din cadrul Renault Group și ai mărcii Dacia, care vizează poziționarea Dacia într-o competiție directă cu Jeep, recunoscut pentru modelele sale off-road.

Tema aventurii în aer liber devine centrală în această strategie, susține Laurens van den Acker, care este și vicepreședinte al Renault Group și șef al designului pentru toate mărcile din grup, inclusiv Dacia. Într-un interviu pentru publicația Autocar, el subliniază: „În opinia mea, nu există un concurent serios pentru Jeep în Europa. Dar de ce nu ar putea Dacia să devină un astfel de concurent? Nu există niciun brand care să fie atât de asociat cu aventurile în aer liber, cu ieșirile din oraș, și care să fie atât de relevant, mai ales în contextul pandemiei Covid.”

Aceasta ar fi una dintre motivele pentru care Dacia a decis să participe în celebra competiție Raliul Dakar, cu un model care, potrivit speculațiilor, ar putea fi viitorul Duster, planificat să fie lansat în 2024. „Dacia este o marcă ideal poziționată pentru cei care adoră să se bucure de aerul liber. Aceasta le oferă două motive pentru a cumpăra o mașină, nu doar unul singur”, adaugă Laurens van den Acker.

Acesta a mai detaliat că modelul Bigster, care va fi mai mare decât Duster, nu va fi neapărat mai premium, dar va intra în competiție cu alte mărci din segmentul său. Aceste viziuni audacioase subliniază determinarea Renault Group și a Dacia de a construi o prezență puternică și înfloritoare în segmentul vehiculelor off-road și de aventură, deschizând noi perspective pentru industria auto europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare