David Popovici își donează ziua de naștere pentru a ajuta cinci frați muzicieni să aibă un cămin stabil

FILANTROPIC. David Popovici, campionul român de înot, a luat o decizie cu adevărat specială în acest an de ziua sa de naștere din 15 septembrie. El a ales să își doneze ziua de naștere pentru a ajuta cinci frați muzicieni, toți talentați, să obțină un cămin stabil unde să-și urmeze visele. Această iniițiativă a fost relatată de News.ro.

Popovici a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma hhc.galantom.ro/p/david pentru a sprijini pe Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor și mama lor. La finalul campaniei, care se desfășoară în perioada 4 – 30 septembrie 2023, unul dintre donatori va avea ocazia să câștige o întâlnire cu campionul român.

David Popovici a declarat: “Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Și nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învățat din munca și din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult.”

Pentru ca cei cinci frați să poată continua să-și urmeze pasiunea pentru muzică fără incertitudinea zilei de mâine, este necesară strângerea sumei de 45.000 de euro. Hope and Homes for Children, Fundația al cărei ambasador este David Popovici, se implică în această cauză pentru a le oferi tinerilor un cămin propriu și șansa de a-și dezvolta talentul muzical.

Acești cinci tineri muzicieni au colectiv peste 100 de medalii în domeniul muzicii. Andrei cântă la vioară și a absolvit Conservatorul; Matei și Bogdan studiază pianul și sunt în anul al doilea la Conservator; Teodor și David, în clasa a XII-a la canto clasic, respectiv chitară, se pregătesc amândoi pentru aceeași facultate.

David Popovici subliniază importanța de a sprijini acești tineri talentați și pasionați: “Pentru toată reziliența, pasiunea pentru muzică și puterea acestor băieți, de care nu mulți dintre noi am fost capabili, de mici copii – eu aleg să cred că îi putem ajuta, împreună. Avem nevoie să strângem 45.000 de euro pentru ca o casă a lor să devină punctul lor de stabilitate, pentru totdeauna.”

Directorul General al Hope and Homes for Children România, Robert Ion, adaugă: “Prin susținerea lor și solidaritatea noastră, putem contribui la un viitor mai bun pentru acești tineri pasionați și talentați. Mulțumim, David, pentru că de ziua ta crezi în puterea lui Noi și în puterea noastră de a face și de a ne face Bine.”

Anul trecut, echipamentul de campion al lui David Popovici a adunat, în mai puțin de o lună, pe platforma Galantom, donații în valoare de peste 40.000 de euro. Cu această sumă, Hope and Homes for Children a reușit să ofere un cămin unei foste campioane, Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care se confruntă cu o boală gravă și nu avea unde să locuiască alături de cei trei copii ai săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare