David Popovici refuză ofertele din SUA și alege o facultate românească (interviu video)

SPORT. David Popovici Alege Universitatea București în defavoarea ofertelor din SUA, deși Facultatea de Psihologie nu se clasează în Top 1000.
Tânărul înotător român de succes, a luat o decizie neașteptată în ceea ce privește educația sa universitară. Cu toate că a primit oferte din partea unor colegii prestigioase din SUA, Popovici a ales să studieze la Universitatea București, specializându-se în psihologie.

Decizia sa de a rămâne în România pentru studii superioare a stârnit interesul, mai ales că Facultatea de Psihologie de la Universitatea București nu se regăsește în clasamentele academice mondiale, fiind în afara Top 1000 conform QS Ranking. În comparație, Facultatea de Psihologie de la Universitatea Babeș-Bolyai se clasează în intervalul 300-350 și este singura facultate din România care apare în acest clasament.

La nivel global, cele mai bune facultăți de psihologie se află la universități precum Harvard, Oxford și Cambridge, care beneficiază de resurse financiare și o infrastructură academică de top.

Întrebarea firească este: de ce a ales David Popovici să studieze în România, renunțând astfel la oportunitățile oferite de colegiile din SUA?
Tânărul înotător a explicat că alegerea sa a fost motivată de pasiunea sa pentru psihologie și de relația specială pe care o are cu antrenorii săi. El consideră că această conexiune umană este esențială pentru dezvoltarea sa în cariera sportivă.

David Popovici a subliniat, de asemenea, încrederea sa în sistemul de învățământ românesc și speranța că acesta va investi în tineri. A apreciat eforturile Universității București de a oferi burse de excelență pentru olimpici și a văzut aceasta ca pe un început promițător pentru educația în România.

Decizia lui David Popovici de a studia la Universitatea București arată că tânăra generație poate alege să rămână în țară pentru a contribui la dezvoltarea sa și pentru a se implica în îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. Această hotărâre îi onorează și poate inspira alți tineri să urmeze aceeași cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare