De 1 Decembrie, opt personalități și o instituție au fost onorate cu Fibula de la Suseni la Târgu Mureș

DECERNARE. Ceremonia solemnă de decernare a prestigioasei distincții a județului Mureș, Fibula de la Suseni, a avut loc în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș, marcând Ziua Națională a României. În cadrul acestui eveniment, Instituția Prefectului a recunoscut și onorat contribuțiile semnificative ale opt personalități remarcabile și ale unei instituții de excepție.

Printre distinși s-au numărat Prof. Mariana Gorczyca, talentată scriitoare și cadru didactic la Colegiul Național “Mircea Eliade”, Pr. Răzvan Iacob Șulea, Protopop al Protopopiatului Ortodox Târgu Mureș, Dorin Stanciu, talentatul toboșar al Cetății Sighișoara, Ella Kovacs, fostă atletă de succes, campioană europeană la atletism și medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism. De asemenea, au fost distinse Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureș, Szélyes Ferenc, talentat actor și manager cultural, Radu Florea, jurnalist și artist, Mihai Suciu, autor, și Petruț Chirteș, meșter popular și deținător al titlului “Tezaur Uman Viu”.

Fibula de la Suseni, unică în lume, cu o lungime de 22-23 de centimetri și o greutate de peste 300 de grame, este considerată un obiect vestimentar cu origini în Epoca Bronzului și conferind o înaltă distincție celor care o primesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare