De azi, doar facturile primite prin sistemul RO e-Factura sunt considerate valide

E-FACTURA. Începând cu 1 iulie 2024, e-Factura intră într-o nouă etapă, impunând ca singurele facturi recunoscute oficial să fie cele transmise prin sistemul RO e-Factura. Aceasta înseamnă că orice factură primită în alt format – prin email, pe hârtie sau alte mijloace electronice – nu va mai fi considerată valabilă.

Această schimbare aduce o provocare majoră pentru firmele și persoanele fizice autorizate care primesc facturi în format clasic și le înregistrează în contabilitate. Conform noilor reguli, aceste entități risca să fie amendate cu 15% din valoarea facturii pentru fiecare astfel de document înregistrat în afara sistemului RO e-Factura.

Este important de subliniat că, în ciuda noilor cerințe, cheltuielile efectuate rămân obligatoriu de înregistrat în contabilitate, indiferent de formatul în care a fost primită factura.

În concluzie, aceste măsuri pot afecta negativ entitățile care respectă regulile, dar nu primesc factura în format electronic prin sistemul RO e-Factura în timp util, având în vedere că termenul de transmitere s-a redus de la 5 zile lucrătoare la 5 zile calendaristice începând cu aceeași dată, 1 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare