De la muncă în străinătate la succes cu panouri fotovoltaice: Povestea lui Eusebiu Ghilan

ROMÂNI DE SUCCES. Într-o poveste care combină experiența de muncă în străinătate cu antreprenoriatul de succes în țara sa natală, Eusebiu Ghilan, un inginer electrician din Iași, s-a întors în România după 20 de ani petrecuți în Italia, Germania și Austria. Motivat de dorul de casă și dornic să-și construiască propria afacere, Eusebiu a luat decizia de a schimba cursul vieții sale.

În timpul celor două decenii petrecute în străinătate, Eusebiu a avut diverse joburi, de la DJ la un radio din Torino la director de comunicare la Asociația Română Flacăra din Torino. Cu toate acestea, nu și-a găsit locul ca inginer electrician până în 2006, când a avut ocazia de a cunoaște un antreprenor în domeniul instalațiilor electrice în Germania.

După ce a petrecut ani lucrând în Germania și Austria, Eusebiu a decis să se întoarcă în România. Cu amintirile unei cariere de succes în spatele său, a încercat să-și continue activitatea de inginer electrician în țară. Cu toate acestea, a fost dezamăgit de nivelul salariilor și de lipsa de profesionalism a muncitorilor români.

Nemulțumit de situație, Eusebiu și-a schimbat rapid direcția și s-a orientat către instalarea de panouri fotovoltaice. Văzând o oportunitate de dezvoltare în Programul Casa Verde, a decis să investească în propria afacere și să promoveze energia verde în România.

Cu un teren de 2000 de metri în Hlincea, Eusebiu a pus bazele independenței energetice prin instalarea panourilor fotovoltaice. Conștient de nevoia tot mai mare de autonomie energetică, el a observat o creștere semnificativă a cererii pentru acest tip de soluții.

Prin colaborări reușite cu Antibiotice din Iași și alte firme private, precum și clienți persoane fizice, Eusebiu Ghilan a obținut un profit semnificativ într-un interval de timp relativ scurt. Prin determinare, expertiză și convingerea în energia verde, el reprezintă un exemplu inspirator pentru toți cei care își doresc să aducă schimbări pozitive în comunitatea lor și să aibă un impact durabil asupra mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare