DECES – A șasea victimă a gripei în județul Mureș și prima care era vaccinată antigripal

0
413

GRIPĂ. Un bărbat în vârstă de 79 de ani din județul Mureș a murit, fiind confirmat cu virus gripal de tip A,  subtip H3. Bărbatul, care avea condiții medicale pre-existente și care, conform  Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, era vaccinat antigripal, este cea de-a șasea victimă din județul Mureș înregistrată în acest sezon de iarnă a cărui victimă a confirmată cu virus gripal.

 

Celelalte cinci persoane decedate în județul Mureș în acest sezon, cu virus gripal tip A confirmat, sunt: un bărbat în vârstă de 47 de ani (care a decedat în 3 ianuarie), un bărbat în vârstă de 70 ani (care a decedat în 7 ianuarie), un bărbat în vârstă de 59 de ani (care a decedat în 24 ianuarie) și un bărbat în vârstă de 87 de ani (care a decedat în 17 februarie), un copil în vârstă de patru luni (care a decedat în 21 martie). Toate celelalte cinci victime aveau condiţii medicale preexistente şi erau nevaccinate antigripal.

 

Cazul bărbatului decedat în 26 martie este primul în care victima era vaccinată antigripal. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, la nivel național numărul deceselor din acest sezon a ajuns astăzi la 189.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ