DECIZIE – Azomureș a oprit o întreagă secție, pentru că furnizorul extern nu poate asigura gazul metan la parametri optimi

0
1566

AZOMUREȘ. Compania târgumureșeană Azomureș a început astăzi, 1 octombrie, procedurile tehnice de oprire a instalației Amoniac 4, oprirea secției fiind programată și cauzată de faptul că “un furnizor extern este în imposibilitatea de a asigura gazul metan la parametri optimi de funcționare a instalației”. Conform unor surse de pe piața economică, Azomureș nu consumă gaz din import, având semnat un contract cu OMV Petrom, însă producătorul autohton importă gaz rusesc, prin Ucraina, pentru a alimenta combinatul.

 

Azomureș, care este cel mai mare consumator de gaz din România, estimează că secția va fi oprită aproximativ 30 de zile și a precizat că procesul tehnic de oprire va dura circa 8 ore. De asemenea, conducerea combinatului a menționat că, deși produra tehnică de oprire a instalației nu crează vreun pericol pentru comunitatea locală și pentru mediul înconjurător, „în anumite faze ale procedurii, conform specificațiilor industriei de profil, nivelul de zgomot ambiental poate fi mai ridicat pentru perioade scurte de timp” și își cere scuze “pentru eventualul disconfort creat”.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ