DECIZIE – Azomureș a oprit o întreagă secție, pentru că furnizorul extern nu poate asigura gazul metan la parametri optimi

AZOMUREȘ. Compania târgumureșeană Azomureș a început astăzi, 1 octombrie, procedurile tehnice de oprire a instalației Amoniac 4, oprirea secției fiind programată și cauzată de faptul că “un furnizor extern este în imposibilitatea de a asigura gazul metan la parametri optimi de funcționare a instalației”. Conform unor surse de pe piața economică, Azomureș nu consumă gaz din import, având semnat un contract cu OMV Petrom, însă producătorul autohton importă gaz rusesc, prin Ucraina, pentru a alimenta combinatul.

 

Azomureș, care este cel mai mare consumator de gaz din România, estimează că secția va fi oprită aproximativ 30 de zile și a precizat că procesul tehnic de oprire va dura circa 8 ore. De asemenea, conducerea combinatului a menționat că, deși produra tehnică de oprire a instalației nu crează vreun pericol pentru comunitatea locală și pentru mediul înconjurător, „în anumite faze ale procedurii, conform specificațiilor industriei de profil, nivelul de zgomot ambiental poate fi mai ridicat pentru perioade scurte de timp” și își cere scuze “pentru eventualul disconfort creat”.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare