DECIZIE – Fosta unitate militară din Gornești, predată ISU Mureș pentru edificarea Centrului de Excelență în pregătirea personalului la dezastre

INVESTIȚIE. De trei ani se tot mestecă edificarea în comuna mureșeană Gornești a unei investiții prezentate ca fiind materializată în construirea “celui mai modern centru de pregătire a personalului operativ la dezastre din Europa”.

 

Astăzi, 17 iulie 2019, a fost făcut ultimul pas birocratic înaintea demarării proiectului, respectiv, prin decizia Guvernului, terenul fostei unități militare din Gornești a fost trecut din patrimoniul Consiliului Județean Mureș (care îl administra din anul 2006) în domeniul public al statului și a fost dat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al judeţului Mureș.

 

Conform hotărârii de Guvern, imobilul va fi predat în 30 de zile ISU Mureş și lucrările pentru edificarea Centrului de excelenţă în pregătire a personalului operativ la dezastre trebuie demarate până la data de 29 decembrie 2021, în caz contrar imobilul trece, din nou, în domeniul public al județului Mureș. Finanțarea proiectului ar urma să fie susținută, conform strategiei anunțate inițial, în cea mai mare parte, din fonduri europene nerambursabile.

 

În 2013, în județul Mureș a fost edificat în urma unei investiții de 1,3 milioane de lei primul Centru Național de Formare în Asistența Medicală de Urgență în Coordonarea Accidentelor cu Multiple Victime, centru administrat de UPU-SMURD Târgu Mureș și ISU Mureș (și acesta a fost prezentat public ca fiind “unul dintre cele mai moderne din Europa Centrală și de Est”).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare