DECIZIE – În județul Mureș, USR va merge în alianță cu PLUS în 42 de localități și la Consiliul Județean

OFICIAL. Alianța USR PLUS a fost înregistrată la BEJ Mureș și aprobată în ședința de marți, 11 august 2020, ca participantă pe liste comune (pentru primari și consilieri locali) în 42 de UAT-uri (din cele 102 din județ) și pentru Consiliul Județean Mureș (pentru președinte și consilieri județeni).

 

Cele 42 de localități din județul Mureș în care USR și PLUS vor avea candidați unici pentru funcțiile de primar și consilieri locali sunt: Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Târnăveni, Iernut, Luduș, Sovata, Sărmașu, Sângeorgiu de Pădure, Ungheni, Adămuș, Albești, Ațintiș, Băla, Bogata, Brâncovenești, Corunca, Ceuașu de Câmpie, Chețani, Coroisânmărtin, Cristești, Cucerdea, Gănești, Gheorghe Doja, Hodac, Iclănezel, Ideciu de Jos, Livezeni, Lunca, Mica, Nadeș, Pănet, Petelea, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sânger, Sânpetru de Câmpie, Sântana de Mureș, Valea Largă, Vătava, Viișoara, Zagăr.

 

Practic, USR PLUS candidează în alianță în cele 4 municipii, în 6 din cele 7 orașe (mai puțin în Miercurea Nirajului) și în 32 din cele 91 de comune din județ (adică în o treime din comunele din județul Mureș).

 

Subliniere: în Târnăveni, USR a intenționat să candideze în alianță cu Partidul Verde și nu cu PLUS, solicitând BEJ Mureș, peste capul conducerii județene a partidului, să înregistreze alianța USR – PVERDE, cu candidat unic pentru funcția de primar și listă comună pentru consiliul local. Solicitarea a fost respinsă, logic, pentru că în Târnăveni a fost înregistrată ca participantă la alegerile locale Alianța USR PLUS, iar un partid/organizație poate face parte într-o circumscripție electorală dintr-o singură alianță.

 

Vali STOICA

1 comment
  1. Știați că alianța cu Partidul Verde, la Târnăveni, a fost semnată și înregistrată înainte să se decidă alianța cu Plus? O decizie ulterioară NU are caracter retroactiv iar alianțele locale, conform AEP și legii electorale, nu are nevoie de acordul BJ? Știați că, în Târnăveni, Plus-ul a fost cel care a rupt alianța cu USR, declarând că vor intra singuri în alegeri, fapt consemnat și în Adunarea Generală? Știați că după ce Plus-ul a decis ruperea alianței cu USR la Târnăveni, 5 dintre membrii Plus au demisionat, dizolvandu – se, astfel, Plus-ul? Știați că judecătorul BEJ a decis ilegal invalidarea iar acum se va trezi cu plângere la DNA? Știați că……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare