DECIZIE – Inelul rutier ocolitor de 13,5 kilometri al municipiului Târgu Mureș, investiție de 90 de milioane de euro, va fi finanțat din fonduri europene

INEL RUTIER OCOLITOR – TÂRGU MUREȘ. Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a precizat astăzi că inelul rutier ocolitor al municipiului a fost inclus pe lista proiectelor de infrastructură de transport care vor beneficia de finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, o decizie în acest sens fiind luată ieri, când edilul a fost “la Guvern” (cu Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș). Pentru statisticieni și riguroși, proiectul a fost inclus în lista finanțabilă de ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, prin Ordinul de ministru (ieri, spuneam).

 

Pentru respectarea adevărului istoric, acest proiect este făcut de prin anul 2017 (în Raportul pe 2018 al lui Florea era numit Inelul Mare), nefiind, evident, un proiect făcut de echipa lui Soós în cele 5 pauze de masă câte au apucat de când au intrat în Primărie. Dar e bine că se face, indiferent cine-l anunță.

 

Soós a menționat că inelul rutier ocolitor este proiectat pe o lungime de 13,5 kilometri (are o valoare totală de aproape 439 de milioane de lei – echivalentul a aproape 90 de milioane de euro), dar că în prima fază se vor realiza două tronsoane de 2,5 kilometri (de la intersecția străzii Budiului și până la intrarea pe Autostrada “Transilvania”) și 1,6 kilomteri (care va face legătura între centura Ernei-Corunca și drumul european E 60-Calea Sighișoarei).

 

Traseul inelului este peste strada Gheorghe Doja și calea ferată, continuă peste strada 8 Martie și strada Budiului și are 8 intersecții la nivel (la intersecțiile cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, Calea Sighișoarei – zona Shopping City, Calea Sighișoarei – zona Viile Dealului Mic, Calea Sighișoarei – zona Budiului, sens giratoriu conexiune A3, strada Libertății, prelungire strada Insulei, intersecția strada Insulei cu strada Barajului).

 

Acest inel rutier ocolitor a fost proiectat pentru a evita situația în care, după finalizarea Autostrăzii “Transilvania”, autovehiculele să iasă pe strada Gheorghe Doja și să aglomereze traficul în oraș.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

 

1 comment
  1. Degeaba ne finanteaza europa daca in tara nimic nu se finalizeaza de 30 de ani din cauza incompetentei si escrocheriei.In cazul Tg.Muresului mai este o problema si anume rea vointa si denigrarea primarului si presedintelui CJ de etnie maghiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare