DECIZIE – Majorarea tarifului de operare la depozitul de deşeuri din Sînpaul, amânată pentru a treia oară de Consiliul Județean Mureș

0
311
Péter Ferenc și Florin Pascu

TERGIVERSARE. Pe principiul „Aflați înainte de a se întâmpla”, o informare care se va adeveri după orele prânzului: Consiliul Județean Mureș va amâna pentru a treia oară propunerea de majorare a tarifului de operare la depozitul de deșeuri din Sînpaul.

 

Solicitarea vine din partea operatorului depozitului de deșeuri din comuna mureșeană, respectiv asocierea de firme Iridex Group Import Export & Servicii Salubritate Bucureşti și a mai fost amânată, la propunerea președintelui CJ Mureș, Péter Ferenc, și la precedentele ședințe ale forului administrativ al județului, cele desfășurate la sfârșitul lunilor martie și aprilie.

 

Conform proiectului, operatorul depozitului de deșeuri din Sînpaul, prin directorul general Florin Pascu (fiul fostui senator PC Corneliu Pascu), solicită CJ Mureș aprobarea majorării costurilor efective de operare la activitatea de depozitare a deșeurilor de la 31,46 lei/tonă la 40,32 lei/tonă. Tot prin respectivul proiect, dacă va devenit hotărâre, redevența (taxa pe care o plătește operatorul către bugetul județului) s-ar micșora de la 30,47 lei/tona de deșeuri la 21,61 lei, ceea ce ar scădea redevența anuală pe care asocierea de firme care operează depozitul din Sînpaul la 4.080.897,23 lei + TVA.

 

De două luni, însă, președintele CJ Mureș retrage acest proiect de pe ordinea de zi a plenului forului administrativ județean, amânând o decizie. În septembrie 2016, asocierea de firme Iridex Group Import Export & Servicii Salubritate Bucureşti a fost declarată administrator al depozitului de deşeuri nepericuloase din Sînpaul şi firma care va efectua transporturile deşeurilor de la staţiile de transfer Râciu, Târnăveni şi Bălăuşeri şi a reziduurilor de la staţiile de sortare Acăţari, Râciu, Târnăveni şi Bălăuşeri la depozit. Durata contractului este de 8 ani, iar valoarea acestuia de aproape 100 de milioane de lei (99,18 milioane lei).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ