DECIZIE – Medicul șef al Penitenciarului Târgu Mureș, declarată incompatibilă

0
683

INCOMPATIBILITATE. Dr. Danila Nedelcu, comisar şef în cadrul Penitenciarului Târgu Mureş, unde îndeplinește funcția de medic șef, a fost declarată de Agenția Națională de Integritate în stare de incompatibilitate cu funcția deținută.

 

Conform ANI, timp de 9 ani (!), în perioada 24 aprilie 2009 – 22 august 2018, comisar șef Nedelcu a deţinut şi exercitat simultan funcţia publică (cu statut special de comisar şef în cadrul Penitenciarului Târgu Mureş) şi pe cea de angajat în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 

Potrivit art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, “(1) Funcţionarii publici, publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ