DECIZIE – O clădire a Spitalului Clinic Județean Mureș, organizată pentru tratarea pacienților infectați, din cauza “creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri”

0
764

SARS-COV-2. Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a decis să reorganizeze secțiile și compartimentele din imobilul aflat pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1 din Târgu Mureș pentru a putea interna și în respectiva clădire pacienți confirmați cu COVID-19. Decizia a fost argumentată prin “creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2”.

 

Subliniere: luna trecută, în doar 10 zile (perioada 13-23 octombrie), conducerea unității spitalicești a raportat internarea a 226 de pacienți confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (în 23 octombrie, totalul pacienților infectați era de 1.971 – din care 1.643 au fost externați, cea mai mare parte vindecați, 20 dintre aceștia fiind transferați în alte spitale).

 

În cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, pacienții confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2 erau internați până acum, în funcție de gravitate și evoluție, în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă, Boli Infecțioase I, Boli Infecțioase II și Pneumologie.

 

Spitalul Clinic Județean Mureș asigură asistență medicală de specialitate și pentru pacienții non-covid (în Ambulatoriul integrat de specialitate al SCJM – Policlinica II), iar pacienții cu afecțiuni urologice, care reprezintă urgențe medico-chirurgicale, vor fi asistați în secția non-covid urologie.

 

Conform Direcției de Sănătate Publică Mureș, astăzi erau internate în spitalele din județ 417 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ