DECIZIE – Se pot consulta, din nou, cărțile funciare vechi din arhiva Oficiului de Cadastru din Mureș

CĂRȚI FUNCIARE. Începând de luni, 25 mai 2020, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Mureș permite, din nou, accesul la arhiva cărților funciare vechi (documente care nu au fost convertite în totalitate în format electronic). Decizia a fost luată “ca urmare a numărului mare de solicitări primite în ultima perioadă”, iar cei persoanele interesate vor avea acces în sediul instituției cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Programul pentru studierea cărţilor funciare vechi este de luni până vineri, între orele 9-14, timpul alocat fiecărei persoane fiind de maximum 30 de minute. Preţul pentru consultarea unei cărţi funciare este de 10 lei/15 minute, iar plata trebuie efectuată (prin ordin de plată sau mandat poștal) în contul de trezorerie al instituției, înainte de înregistrarea cererii.

 

Persoanele interesate, care dețin user și parolă pentru aplicaţia integrată de cadastru şi carte funciară, vor putea beneficia de acest serviciu pe bază de programare, care poate fi făcută online sau telefonic (BCPI Târgu Mureș: tel. 0265.211.338, email: bcpi.targumures@ancpi.ro; BCPI Sighișoara: tel. 0265.779.733, email: bcpi.sighisoara@ancpi.ro; BCPI Reghin: tel. 0265.513.650, email: bcpi.reghin@ancpi.ro; BCPI Târnăveni: tel. 0265.446.137, email: bcpi.tarnaveni@ancpi.ro; BCPI Luduș: tel. 0265.411.316, email: bcpi.ludus@ancpi.ro).

 

Solicitantului îi vor fi comunicate ulterior data și ora programării.

 

Vali STOICA

1 comment
  1. Cum pot obține un cf pentru casa +pământ din Roșiori(jud.Mureș)?Specific :proprietatea bunicilor mei ,care sunt morți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare