Delegația României a câștigat trei medalii de aur la Jocurile Universităților Europene

0
10

SPORT. Delegația României la Jocurile Europene Universitare din 2022 a câștigat trei medalii de aur (la fotbal masculin, baschet 5×5 feminin și handbal masculin), una de bronz (șah), patru locuri patru, patru locuri cinci, un loc al șaselea, un al șaptelea și un al doisprezecelea.
 
„Rezultate excepționale pentru echipele de studenți români la ediția 2022 a Jocurilor Europene Universitarilor!” a declarat ministrul educației Sorin Cîmpeanu pe rețelele de socializare.
 
Echipa masculină de fotbal de la Universitatea de Vest din Timișoara a învins reprezentanții Universității Naționale de Comerț și Economie din Kiev la loviturile de departajare, ocupând primul loc.
 
Echipa de baschet feminin de la Universitatea Pitești și echipa masculină de handbal de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava s-au clasat ambele pe primul loc, învingând echipele de la Universitatea Vasyl Stefanyk din Ucraina și, respectiv, Universitatea din Granada.
 
Echipele care au fost învingătoare la Campionatele Naționale Universitare din România din 2022 organizate de Federația Sportului Școlar și Universitar au fost înscrise în Jocurile Europene Universitare.
 
Echipele au concurat la baschet feminin și masculin, handbal feminin și masculin, volei feminin și masculin, fotbal masculin, baschet trei la trei feminin și masculin, karate feminin și masculin, șah feminin și masculin.
 
România a încheiat Jocurile cu patru medalii, pe locul 15 în clasamentul țărilor. Polonia (83 de medalii), Turcia (47) și Ucraina (62) au urcat pe podium, urmate de Franța și Ungaria.
 
Jocurile Universitarilor Europene, cel mai mare eveniment studențesc european multispot, sunt organizate semestrial din 2012. Anul acesta, Jocurile au avut loc la Lodz, Polonia. 2100 de elevi au concurat în 22 de sporturi pe parcursul celor două săptămâni de eveniment.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ