Demers pentru accesul persoanelor neasigurate la servicii medicale oncologice

SĂNĂTATE. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a inițiat un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG nr. 521/2023, care vizează extinderea accesului persoanelor neasigurate la servicii medicale, inclusiv pentru confirmarea diagnosticului de afecțiune oncologică.

Conform propunerii, pe lângă pachetul minim de servicii existent, persoanele neasigurate vor putea beneficia de servicii medicale suplimentare, care facilitează confirmarea diagnosticului de afecțiune oncologică. Aceste servicii vor fi disponibile la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice, paraclinice și spitalicești.

În cadrul asistenței medicale primare, medicii de familie vor avea posibilitatea de a elibera persoanelor neasigurate cu suspiciune de afecțiune oncologică bilete de trimitere utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Proiectul de hotărâre propus reglementează și furnizarea mai multor servicii de sănătate conexe actului medical de psihooncologie pentru asigurații cu afecțiuni oncologice. Aceste servicii vor fi furnizate de psihologi cu formare complementară în psihooncologie și vor fi incluse în contractele încheiate de casele de asigurări de sănătate cu medicii care acordă servicii de îngrijiri paliative în ambulatoriu, precum și cu medicii de specialitate din domenii relevante.

Lista serviciilor de sănătate conexe actului medical de psihooncologie include consultații psihologice, consiliere psihologică, evaluare clinică psihologică și stabilirea planului de intervenție psihologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare