DEMERSURI – “schimbarea la față” a Platoului Cornești din Târgu-Mureș

0
52

RELOCARE. În ultimii ani unul dintre punctele cele mai vizitate ale orașului este Platoului Cornești. Ca urmare a reorganizării administrative, dar și a încheierii de fapt a contractelor dintre autoritatea locală și agenții economici, care își desfășurau activitatea comercială pe aleea de acces ce duce spre Grădina Zoologică, aceștia din urmă își mai pot desfășura activitatea, parțial, deocamdată, în zona Platoului Cornești.
 
Astfel, până la finalizarea procedurilor de licitații publice, respectiv de atribuire a spațiilor, agenții economici își desfășoară activitatea la Platou în rulote și/sau corturi/standuri în zilele de vineri-sâmbătă-duminică/sărbători legale, conform Regulamentului temporar privind activitatea de comerț ambulant/stradal și prestarea de servicii, aprobat prin HCL 155/26 mai 2022.
 
Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești a notificat, în scris, agenții economici care au amplasate construcții provizorii, de tip căsuțe, rulote sau orice tip de mobilier, să elibereze zona care se înscrie în fondul forestier.
 
Astfel, potrivit notificărilor, începând cu data de 14 iulie, reprezentanții societăților notificate, au termen de 15 zile pentru demontarea căsuțelor și transportul sau tractarea rulotelor de pe domeniul care aparține fondului forestier.
 
Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești are în plan relocarea zonei comercianților pe o altă arteră de promenadă, urmând a fi efectuate demersurile în vederea achiziției unui mobilier unitar, în care fiecare comerciant să poată avea acces la utilități și la alte facilități, de care să poată beneficia atât comercianții cât și vizitatorii locațiilor respective.
 
Cătălina LumperdeanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ