Deschiderea Congresului Societății Române de Neurochirurgie

UMFST. Deschiderea Congresului Societății Române de Neurochirurgie a avut loc astăzi, 19 octombrie 2023, la Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, în prezența prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, prof. univ. dr. Adrian Bălașa, președintele Congresului, conf. univ. dr. Horia Pleș, preșdintele Societății Române de Neurochirurgie, prof. univ. dr. Lukas Rasulic, din partea Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie, prof. univ. dr. Ștefan Ioan Florian, din partea Federației Mondiale de Neurochirurgie, precum și în prezența lectorilor din țară și din străinătate, specialiști renumiți în domeniul neurochirurgiei și al neuroștiințelor.

Congresul se desfășoară în perioada 18-21 octombrie 2023 și își propune să îmbine tradiția bogată în această specialitate medicală cu modernitatea, ținând cont de progresul medicinei și al tehnologiei medicale.

„Este un lucru deosebit pentru Universitate să găzduiască un congres de o asemenea amploare. Este un congres cu tradiție, are consecvență, consistență și perspectivă. Ați reușit să faceți ca această specialitate medicală, rezervată până de curând anumitor centre universitare, să fie mai accesibilă pacienților și mi se pare un lucru foarte important, pentru că astăzi există în multe centre neurochirurgi care operează foarte bine. Nu este deloc o diluare a specialității, ci este un lucru normal și natural, care vine ca urmare a unei activități de formare și coordonare bine pusă la punct la nivel de societate”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

Evenimentul reprezintă și o ocazie excelentă pentru specialiști de a împărtăși propriile experiențe, de a genera idei, de a dezvolta noi colaborări și de a încuraja promovarea proiectelor de cercetare în domeniul medical.
#RSNCongress #UMFST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare