Deschiderea Timișoara 2023: un weekend pentru un an!

CULTURAL.Timișorenii și oaspeții din întreaga lume vor participa vineri, 17 februarie, la evenimentul festiv Sărbătorim Deschiderea! din Piața Unirii, sărbătorind diversitatea culturală care caracterizează Programul Cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Zilele de sâmbătă și duminică oferă peste 130 de ocazii și invitații de a cunoaște mai bine orașul prin expoziții, concerte, evenimente comunitare sau spectacole distribuite în toate cartierele Timișoarei.

Deschiderea Timișoara 2023 este un program finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte. Pentru weekendul Deschiderii, Primăria Municipiului Timișoara a alocat 7,5 milioane de lei, iar Ministerul Culturii 800.000 de lei.

În câteva zile, dăm startul unui an strategic pentru Timișoara și pentru România, în care avem șansa istorică să schimbăm percepții și să demolăm prejudecăți. Să folosim povestea europeană a Timișoarei pentru a crea un nou destin european pentru România și să ne repoziționam ca oraș pe harta Europei. Este startul unui an cu peste 1.000 de evenimente excepționale care începe cu un weekend extraordinar la care îi invit pe toți timișorenii. Este doar primul dintre momentele importante care vor marca acest an 2023, un an care va intra în istoria orașului. Zeci de ambasadori, comisari europeni, oficialități naționale și internaționale vor veni alături de noi pentru a sărbători titlul de Capitală Europeană a Culturii. În vremuri de criză, cultura ne aduce împreună. În vremuri de ură, Europa este răspunsul”, a declarat primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz.

Programul Deschiderii Timișoara 2023: https://opening.timisoara2023.eu/program/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare