Descoperire recentă: o specie nouă de Tyrannosaurus identificată prin analiza unui craniu găsit în 1983

DESCOPERIRE. Oamenii de știință au reexaminat un craniu parțial de dinozaur descoperit în 1983 lângă New Mexico și au identificat o nouă specie de Tyrannosaurus, numită Tyrannosaurus mcraeensis. Acesta a trăit cu câteva milioane de ani înaintea celebrului T. Rex, prezentând diferențe subtile în conformația craniului. Cu toate acestea, există scepticism din partea altor cercetători, care consideră că diferențele observate sunt prea mici și că datarea fosilei este problematică.

Paleontologul Nick Longrich explică că mandibula acestui dinozaur este mai superficială și mai curbată spre spate, iar arcadele de deasupra ochilor sunt mai mici decât la T. Rex. Cu toate acestea, unii specialiști, precum Thomas Carr, contestă aceste observații, sugerând că diferențele sunt legate de relativă maturitate a specimenului și de variații individuale.

Cercetătorii susțin că Tyrannosaurus mcraeensis schimbă percepția asupra originii tiranozaurilor, sugerând că speciile gigantice din acest grup de dinozauri au evoluat cu milioane de ani mai devreme decât se credea, având origini în sudul Americii de Nord.

Totuși, polemica persistă, cu Carr subliniind că fosilele nu au fost datate pe baza oaselor craniului, iar dovezi existente indică apariția tiranozaurilor nu mai devreme de acum 67 – 68 milioane de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare