Descoperire senzațională: manuscrisul ce conține informații despre copilăria lui Iisus Hristos a fost tradus

DESCOPERIRE. O descoperire uimitoare a avut loc în Hamburg, Germania, unde o bucată de manuscris veche de peste 1.600 de ani a fost descifrată, revelând detalii despre copilăria lui Iisus Hristos. Acest document, scris pe un papirus din secolele IV-V, a fost neglijat timp de decenii într-o bibliotecă germană, fiind considerat inițial ca fiind un text neînsemnat.

Cu toate acestea, doi experți în teologie au reușit să descifreze manuscrisul și l-au identificat ca fiind una dintre cele mai vechi copii ale Evangheliei după Toma. Lajos Berkes, un lector teolog și unul dintre acești experți, a subliniat importanța descoperirii, menționând că inițial s-a crezut că documentul este doar o parte dintr-un text obișnuit, datorită aspectului său neîngrijit.

Cu toate acestea, studiind cu atenție manuscrisul, au observat cuvântul “Iisus” în text, iar comparându-l cu alte papirusuri, au reușit să-l descifreze literă cu literă, dezvăluind conținutul său neobișnuit. Bucata de papirus conține 13 rânduri scrise în litere grecești și relatează o poveste despre copilăria lui Iisus, în care acesta construiește 12 vrăbii din lut și apoi le dă viață. Această descoperire aduce lumină asupra unei părți mai puțin cunoscute a vieții lui Iisus și oferă o perspectivă fascinantă asupra credinței și tradiției creștine din Egiptul antic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare