Descoperirea unui meteorit rar în Italia. Un material “imposibil” găsit pe pământ

STIINȚĂ. O nouă descoperire fascinantă a captivat comunitatea științifică în Italia, unde unul dintre cei mai rari meteoriți cunoscuți de pe Pământ a fost găsit recent. Acest meteorit este doar al treilea de acest fel descoperit până acum și conține un material extrem de rar: un aliaj de aluminiu și cupru, împreună cu un cvasi-cristal natural, un fenomen considerat de mulți „imposibil”.

Studiul, coordonat de profesoara Giovanna Agrosi de la Universitatea din Bari și descris în revista Communications Earth & Environment, a adus la lumină acest obiect cosmic rar, care a fost descoperit pe muntele Gariglione din Calabria de către un colecționar pasionat. Ulterior, meteoritul a fost trimis la Universitatea din Bari pentru analize mai detaliate, care au confirmat originea sa extraterestră și caracteristicile sale neobișnuite.

Meteoritul în sine este o sferă minusculă, dar valoroasă din punct de vedere științific, care a fost primită cu entuziasm de comunitatea academică. Acesta este acum expus și studiat în Muzeul de Științe ale Pământului de la Universitatea din Bari.

Echipa de cercetare implicată în acest studiu impresionant include nume importante din lumea științifică italiană, printre care Daniela Mele, Gioacchino Tempesta și Floriana Rizzo de la Universitatea din Bari, precum și Luca Bindi și Tiziano Catelani de la Universitatea din Florența. Contribuția lor a fost crucială în înțelegerea și evaluarea importanței acestei descoperiri rare.

De asemenea, meritul special revine lui Luca Bindi, cercetătorul care anterior descoperise un cvasi-cristal în alt meteorit, expus în Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Florența. Studiile sale au contribuit la înțelegerea fenomenului cvasi-cristalelor, o nouă formă de materie care a captat atenția comunității științifice și a fost chiar recompensată cu premiul Nobel pentru chimie în anul 2011.

Descoperirea acestui meteorit rar în Italia adaugă o nouă pagină fascinantă în explorarea spațiului cosmic și a proceselor unice care au loc în afara atmosferei terestre. Este o mărturie a faptului că universul continuă să ne surprindă și să ne ofere noi perspective asupra complexității sale uluitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare