Dezbaterea bacalaureatului: perspectiva Consiliului Național al Elevilor

BACALAUREAT. Consiliul Național al Elevilor (CNE) a reacționat după ce Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a cerut desființarea examenului de Bacalaureat în forma actuală.
CNE susține că Bacalaureatul rămâne un element esențial în procesul de selecție și în verificarea cunoștințelor și competențelor elevilor, conform cerințelor programei și planurilor-cadru aflate în vigoare. Chiar dacă recunoaște necesitatea unor îmbunătățiri în sistemul actual de evaluare, cum ar fi echilibrarea între cunoștințele teoretice și competențele practice, CNE consideră că eliminarea completă a Bacalaureatului nu ar fi o soluție optimă pentru generația actuală de liceeni.

În timpul simulărilor naționale ale Bacalaureatului din perioada 4-6 martie, AEC a criticat modul în care sunt evaluați elevii, exprimând dezamăgire față de subiecte și considerând examenul ineficient. Organizația a solicitat crearea unei comisii de experți pentru a regândi parcursul liceal, astfel încât cunoștințele elevilor să fie testate corespunzător. Potrivit AEC, Bacalaureatul nu verifică adevăratele competențe ale elevilor și îi încurajează să tocească în loc să înțeleagă materia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare