Dezbateri asupra comasării alegerilor: PNL propune sincronizarea alegerilor locale cu primul tur al prezidențialelor, PSD este de acord cu o singură condiție

PROPUNERE. Liderii Coaliției au abordat ieri perspectivele alegerilor din acest an, cu liberalii susținând comasarea alegerilor locale cu primul tur al prezidențialelor. Social-democrații ar fi în principiu de acord, cu condiția ca ambii parteneri să sprijine un candidat unic la prezidențiale, ales din rândurile PSD.

Propunerea liderilor Coaliției vizează alegerea șefului statului în luna septembrie, simultan cu alegerile primarilor și președinților de consilii județene. Cu toate acestea, o provocare întâmpinată este faptul că pentru alegerile locale, cetățenii ar trebui să voteze în localitatea de domiciliu. În schimb, pentru alegerile prezidențiale, votul ar putea avea loc oriunde există o secție de votare.

Scenariul comasării ar aduce economii semnificative, de aproximativ 1 miliard de lei din cei aproape 4 miliarde alocate pentru cele patru etape ale alegerilor. Până în prezent, nu s-a ajuns la o decizie finală în această privință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare