Dezvoltatorii imobiliari câștigă în instanță încă o bucată din spațiile verzi ale Bucureștiului

IMOBILIARE. Tribunalul București a respins pe 1 martie cererea exprimată de ONG-ul local Ecopolis de invalidare a documentațiilor de urbanism (PUZ) pentru cartierele 2 și 4. Reff & Asociații | Deloitte Legal, din partea dezvoltatorilor imobiliari, a anunțat că interesul investitorilor a fost protejat.

Hotărârile pot fi atacate cu recurs, dar documentațiile nu sunt suspendate până la judecarea recursului, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, PUZ-urile, avizate de municipalitatea bucureșteană în mandatul Gabrielei Firea (Partidul Social Democrat PSD), permit, în general, folosirea mai multor spații verzi pentru construcții și o densitate mai mare de clădiri înalte, susțin ONG-urile ecologiste.

Motivul invocat de primarul Nicușor Dan (Partidul Liberal PNL) pentru suspendarea PUZ-urilor în 2021 a fost reducerea suprafeței de spațiu verde.

Hotnews.ro a relatat încă din perioada de dezbatere publică că documentul permite transformarea a peste 30 de hectare de teren de pe malurile lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și din parcul de lângă Arena Națională, din spații verzi în zone în care dezvoltatorii imobiliari pot construi blocuri și case.

În plus, şi asociațiile care au cerut în instanță invalidarea PUZ-urilor sunt nerăbdătoare să vadă motivarea judecătorilor. Rămâne de văzut motivația, având în vedere că, în baza unor motive similare, PUZ-urile din cartierele 3, 5 și 6 au fost anulate de instanță prin hotărâri definitive.

La începutul anului trecut, Tribunalul București a suspendat toate PUZ-urile pentru districtele 2, 4 și 5 până la judecarea procedurilor de anulare. PUZ-urile din districtele 3 și 6 au fost deja anulate, iar PUZ-ul din districtul 5 a fost, de asemenea, anulat anul trecut.

Înainte de această decizie, la 26 februarie 2021, majoritatea PNL-USR din Consiliul General, la propunerea primarului Nicușor Dan, a aprobat suspendarea pentru un an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru cartierele 2, 3, 4, 5 și 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare