DIABET – Joi și vineri, testare gratuită a glicemiei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş

SCREENING. Mureşenii care doresc să-şi testeze gratuit glicemia sunt aşteptaţi în perioada 14-15 noiembrie 2019 (joi și vineri), între orele 08.00-12.00, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, la Laboratorul de Analize al Ambulatorului Integrat, camera 4089. Persoanele care doresc să-şi testeze glicemia sunt rugate să nu mănânce înainte de a veni la spital.

 

Acţiunea marchează Ziua Mondială a Diabetului, eveniment cerebrat în fiecare an în 14 noiembrie, şi urmăreşte informarea populaţia cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în prevenirea diabetului, a informat Biroul de Presă al unității medicale din Târgu Mureș.

 

Diabetul zaharat este o boală care nu doare, nu se vindecă şi, în timp, poate genera complicaţii teribile (amputare, orbire, neuropatie etc.). Confruntaţi cu această realitate, de cele mai multe ori pacienții se sperie, iar medicii nu au timpul suficient pentru a le oferi toate informaţiile necesare. În cazul pacienţilor cu diabet, educaţia reprezinta 50% din eficacitatea terapiei, susțin specialiştii.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare