DIABET – Joi și vineri, testare gratuită a glicemiei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş

0
60

SCREENING. Mureşenii care doresc să-şi testeze gratuit glicemia sunt aşteptaţi în perioada 14-15 noiembrie 2019 (joi și vineri), între orele 08.00-12.00, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, la Laboratorul de Analize al Ambulatorului Integrat, camera 4089. Persoanele care doresc să-şi testeze glicemia sunt rugate să nu mănânce înainte de a veni la spital.

 

Acţiunea marchează Ziua Mondială a Diabetului, eveniment cerebrat în fiecare an în 14 noiembrie, şi urmăreşte informarea populaţia cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în prevenirea diabetului, a informat Biroul de Presă al unității medicale din Târgu Mureș.

 

Diabetul zaharat este o boală care nu doare, nu se vindecă şi, în timp, poate genera complicaţii teribile (amputare, orbire, neuropatie etc.). Confruntaţi cu această realitate, de cele mai multe ori pacienții se sperie, iar medicii nu au timpul suficient pentru a le oferi toate informaţiile necesare. În cazul pacienţilor cu diabet, educaţia reprezinta 50% din eficacitatea terapiei, susțin specialiştii.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ