DIFEREND – Primăria Târgu Mureș a depus o cauțiune de 430.000 de lei într-un proces în care se judecă cu Ministerul Fondurilor Europene

PROCES. Instituția administrației publice locale conduse de primarul Dorin Florea a dat în judecată Direcția Gestionare POS Mediu (entitate din subordinea Ministerului Fondurilor Europene) cerând anularea unui act administrativ. Procesul va avea loc la Curtea de Apel Mureș, fiind judecat de magistrații Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

 

Însă până la judecarea speței, Primăria a virat (în 18 aprilie 2019) suma de 429.963 de lei într-un cont bancar aflat la dispoziția Curții de Apel Mureș, cu titlul de cauțiune – cauțiunea reprezintă o sumă de bani datorată de o parte aflată în proces, ce solicita luarea unei măsuri (în cazul de față, anularea unui act administrativ) față de o altă parte din proces.

 

Conform Codului de procedură civilă, până la soluționarea contestației la executare sau a altei cereri privind executarea silită, instanța poate suspenda executarea, dacă se depune o cauțiune în cuantumul fixat de instanță.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare