DIFEREND – Primăria Târgu Mureș a depus o cauțiune de 430.000 de lei într-un proces în care se judecă cu Ministerul Fondurilor Europene

0
331

PROCES. Instituția administrației publice locale conduse de primarul Dorin Florea a dat în judecată Direcția Gestionare POS Mediu (entitate din subordinea Ministerului Fondurilor Europene) cerând anularea unui act administrativ. Procesul va avea loc la Curtea de Apel Mureș, fiind judecat de magistrații Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

 

Însă până la judecarea speței, Primăria a virat (în 18 aprilie 2019) suma de 429.963 de lei într-un cont bancar aflat la dispoziția Curții de Apel Mureș, cu titlul de cauțiune – cauțiunea reprezintă o sumă de bani datorată de o parte aflată în proces, ce solicita luarea unei măsuri (în cazul de față, anularea unui act administrativ) față de o altă parte din proces.

 

Conform Codului de procedură civilă, până la soluționarea contestației la executare sau a altei cereri privind executarea silită, instanța poate suspenda executarea, dacă se depune o cauțiune în cuantumul fixat de instanță.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ