Diferențele salariale, favoritismul angajaților și lipsa recunoașterii muncii – principalele cauze ale conflictelor de muncă

LOCUL DE MUNCĂ. Conflictele la locul de muncă produc cele mai mari pierderi cauzate de angajații organizației în care lucrează. În România, cauzele principale ale conflictelor de muncă sunt diferențele salariale, favoritismul angajaților și lipsa recunoașterii muncii. Majoritatea acestor nemulțumiri sunt întâlnite în mediul privat.

”Cel mai simplu mod în care putem cuantifica pierderile cauzate firmei de conflictele dintre angajați sau dintre angajați și angajator este să calculăm costul unei ore de muncă și timpul consumat în conflict”, spune spune Manuela Meleandră, fondatoarea companiei Lingua TranScript.

În funcție de numărul și nivelul de pregătire al angajaților angrenați într-un conflict de muncă, costurile produse în cadrul unei organizații pot ajunge la zeci sau sute de mii de euro.

Aproape jumătate (49%) dintre conflictele la locul de muncă sunt cauzate de personalitatea sau ego-ul angajaților.
Peste o treime (34%) dintre acestea se produc între angajații care lucrează cu publicul, iar stresul și volumul ridicat de muncă sunt responsabile în proporții egale, de 33%, pentru astfel de conflicte.

Conform unor studii realizate de firma de consultanță în resurse umane ERE Media, costul înlocuirii angajaților începători variază între 30% și 50% din salariul lor anual, în timp ce în cazul unor salariați cu nivel mediu de pregătire aceste costuri pot ajunge la 150% din salariul anual.

Pentru personalul specializat aceste cheltuieli ajung la 400% din salariul anual.

Sursă: forbes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare