Digitalizare și simplificare: România anunță implementarea unei aplicații unice pentru interacțiunea cu Administrația Locală

DIGITALIZARE. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, anunță implementarea unei aplicații pentru interacțiunea cetățenilor cu administrația locală.
Scopul este ca, începând cu anul viitor, sistemul să fie activ în cel puțin 1.000 de primării din țară. Ministrul subliniază că România se pregătește să realizeze în 4-5 ani ceea ce alte țări au realizat în 20 de ani, beneficiind de resurse financiare de 6 miliarde de euro din PNRR.

Proiectul include și un Plan Național de Digitalizare a Administrației Publice Locale, care va oferi vouchere digitale între 5.000 și 10.000 de euro fiecărei primării pentru actualizarea serviciilor publice în format digital.

Aplicația unică va permite cetățenilor să plătească taxe, să-și reînnoiască documentele sau să transmită cereri, iar pentru administrație, formulare standardizate vor facilita interacțiunea cu publicul. Ministrul a subliniat că aceste măsuri vor simplifica procesele, vor asigura un standard unitar și vor contribui la eficientizarea administrației publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare