Din septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise în clasele primare, conform noii legi a educației.

ÎNVĂȚĂMÂNT. În perspectiva noului an școlar 2023-2024, o modificare semnificativă în legea educației este pe cale să fie implementată. Conform informațiilor furnizate de romaniatv.net, în septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise în clasele primare, conform noii legi a educației.

Numărul elevilor care își petrec din ce în ce mai mult timp pe dispozitivele mobile a crescut considerabil. Deși tehnologia a atins un nivel avansat, iar noua generație este familiarizată cu mediul online, psihologii emit un avertisment cu privire la consumul excesiv de tehnologie de către copii și la impactul negativ asupra lor.

“Adulții sunt uimiți de performanțele pe care copiii le pot atinge, dar ignoră problemele legate de sănătatea mentală și fizică. Atunci când utilizăm gadgeturile sau stăm pe dispozitive mobile, poziția corpului nostru devine incorectă. Neglijăm mediul înconjurător și propria noastră persoană, fiind captivați de lumea online”, afirmă Jeni Chiriac, psiholog.

Interdicția privind utilizarea telefoanelor mobile va fi impusă și în țări precum Franța, Olanda și Grecia, iar China limitează timpul petrecut pe dispozitivele mobile de către minori.

“Trebuie să subliniez faptul că și în România, noua lege a educației, care va intra în vigoare din septembrie, va interzice utilizarea telefoanelor mobile în clasele primare. La nivel liceal, decizia rămâne la discreția fiecărei școli, în funcție de regulamentul intern adoptat. Facem și noi un pas în această direcție”, dezvăluie Bogdan Rațiu, profesor de limbă și literatură română, pentru ALEPH NEWS.

“Elevii își pot pierde concentrarea, ceea ce poate duce la o scădere a performanțelor lor”, conform unui comunicat emis de guvernul olandez. Ministrul educației, Robert Djkgraaf, a transmis o scrisoare camerei inferioare a parlamentului olandez în care și-a exprimat speranța pentru îmbunătățirea calității învățământului.

“Deși telefoanele mobile sunt strâns legate de viața noastră, ele nu au loc în sala de clasă. Aici, elevii trebuie să fie capabili să se concentreze și să aibă un mediu propice învățării. Dispozitivele mobile perturbă această armonie, lucru confirmat de cercetările științifice. Trebuie să îi protejăm de această influență”, se arată în scrisoarea ministrului educației din Olanda, potrivit Dutchreview.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare