Dina Sanichar: băiatul crescut de lupi care a inspirat personajul Mowgli din „Cartea Junglei”

CURIOZITĂȚI. În anul 1867, un grup de vânători a descoperit în jungla Pradesh din India un băiat de aproximativ șase ani, crescut de lupi. Această descoperire remarcabilă a avut loc într-o peșteră, unde copilul trăia alături de haita sa adoptivă. Fascinați și tulburați de ceea ce au găsit, vânătorii au decis să-l ia pe băiat și să-l ducă la un orfelinat, în speranța de a-l reintegra în societatea umană.

Băiatul, care a primit numele de Dina Sanichar, prezenta comportamente neobișnuite pentru un copil de vârsta lui. Crescut în sălbăticie, el prefera să mănânce carne crudă și avea dificultăți în a sta în picioare pe două picioare, așa cum fac oamenii. În schimb, Dina mergea în patru labe, asemenea lupilor cu care crescuse. Comportamentul său era complet diferit de cel al copiilor normali; el mârâia ca un lup și obișnuia să roada oase pentru a-și ascuți dinții.

În orfelinat, personalul a încercat să-l învețe pe Dina să meargă și să vorbească, însă progresul a fost foarte limitat. Chiar dacă au reușit să-l facă să se deplaseze bipedal, băiatul nu a învățat niciodată să vorbească. Comunicarea sa se limita la sunete primitive, iar obiceiurile sale alimentare au rămas neschimbate, continuând să prefere carnea crudă.

Dina Sanichar a trăit restul vieții sale în orfelinat, neputând să se adapteze complet la viața umană. Cu toate acestea, povestea lui a rămas una dintre cele mai fascinante exemple de copii crescuți în sălbăticie, oferind o perspectivă unică asupra naturii umane și a influenței mediului asupra dezvoltării comportamentale.

Această poveste impresionantă a servit drept inspirație pentru celebrul personaj Mowgli din „Cartea Junglei” scrisă de Rudyard Kipling. Mowgli, la fel ca Dina, este un băiat crescut de lupi în junglă, care învață să trăiască atât printre animale, cât și printre oameni. Kipling a fost atras de ideea unui copil sălbatic, iar povestea lui Dina Sanichar a oferit un punct de plecare ideal pentru a explora această temă în literatura sa.

Astfel, istoria lui Dina Sanichar nu doar că ne oferă o fereastră către complexitatea relației dintre om și natură, dar și o bază reală pentru unul dintre cele mai îndrăgite personaje literare din toate timpurile. Povestea sa rămâne un testament al rezistenței și adaptabilității spiritului uman, chiar și în cele mai neobișnuite circumstanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare