Dinamism și progres în sport: realizările și perspectivele Primăriei Sângeorgiu de Mureș

PROIECTE. În cadrul conferinței de presă desfășurate pentru prezentarea recentelor proiecte finalizate și a obiectivelor următoare ale Primăriei din Sângeorgiu de Mureș, primarul Sófalvi Sándor-Szabolcs a adus în discuție proiectele sportive, evidențiind atât cele finalizate, cât și cele aflate în desfășurare.

Unul dintre subiectele dezbătute în cadrul conferinței din 25 ianuarie a fost un proiect de amploare privind construirea unei săli de sport multifuncționale, concepută pentru a găzdui diverse discipline sportive, inclusiv handbal și baschet. Proiectul, deja depus, reflectă angajamentul în creșterea infrastructurii sportive locale.

Primarul a subliniat importanța investiției, menționând practicarea activă a sportului în comunitatea locală. A făcut referire la inaugurarea arenei de hochei, evidențiind că, deși cheltuielile de întreținere sunt semnificative, primăria nu a alocat fonduri, lăsând construcția în responsabilitatea altora, având în vedere dinamismul pe care îl aduce în zonă.

Un alt aspect notabil a fost menționarea a peste 600 de copii implicați în practicarea hocheiului, patinajului artistic sau de viteză. Desfășurarea antrenamentelor și a competițiilor la arena de hochei a devenit o realitate, iar primarul a evidențiat colaborarea cu Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe”, prin intermediul căreia toți elevii beneficiază de ore gratuite de sport împreună cu cadrele didactice.

Proiectul a continuat și în 2024, oferind elevilor posibilitatea de a participa la activități sportive alături de profesorii de sport și învățători. Un moment de bucurie pentru primar a fost observarea progresului copiilor în învățarea patinajului, facilitată de prezența unui antrenor specializat.

Un alt proiect de anvergură menționat a fost atragerea investitorilor pentru construirea unui complex sportiv format din patru terenuri mari, echipate cu vestiare și un teren de sport multifuncțional acoperit, situat în zona 7 plopi.
Cele două terenuri de fotbal finalizate reprezintă doar începutul, iar primarul a asigurat comunitatea că echipa de campioni mondiali la minifotbal își va putea desfășura antrenamentele acolo în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare