Camelia Greab, Albert Zoltán, Mara Togănel, Emanuela Patrichi

DISTINCȚIA JUDEȚULUI – Trei profesori mureșeni au primit Fibula de la Suseni și Diploma de Excelență în anul 2021

FIBULA DE LA SUSENI. De Ziua Națională a României, cea mai prestigioasă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni și Diploma de Excelență, a fost înmânată de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, reprezentanților sistemului de învățământ din județul Mureș care au depășit cu succes provocările aduse de pandemia Covid-19.

 

Laureații Fibulei de la Suseni 2021 sunt:

• Emanuela Ioana Patrichi – învățător la Școala Gimnazială „Dacia” Târgu-Mureș;

• Camelia Greab – învățător la Școala Profesională Band;

• Albert Zoltán – profesor la Școala Gimnazială Cristești.

 

Emanuela Patrichi (47 de ani) este recunoscută printre colegi și părinți drept un influencer în educație. Blogul EmaLaScoala este o bibliotecă de resurse, iar pagina de Facebook e urmărită de 23.000 de persoane. Emanuela Patrichi este preocupată continuu de metode creative prin care să crească elevi independenți, creativi, toleranți și empatici.

 

Camelia Greab este învățător la Școala Profesională Band de peste 20 de ani. În toată această perioadă a rămas fidelă școlii și copiilor din satele comunei Band, făcând naveta între Târgu Mureș și școala de care este atașată. S-a preocupat în mod constant de asigurarea unui proces educațional de calitate pentru copii de diferite etnii, uneori o parte dintre aceștia provenind din medii defavorizate. În perioada pandemiei, atunci când instrumentele de comunicare online au creat probleme de comunicare, s-a deplasat la fiecare dintre elevii săi pentru a se asigura că aceștia primesc suportul de curs și toate materialele necesare învățării.

 

Albert Zoltán este profesor și director al Școlii Gimnaziale Cristești. În perioada pandemiei Covid-19, din dorința de a asigura o bază materială și didactică la cele mai înalte standarde pentru elevi a inițiat un proiect de extindere și modernizare a școlii, finalizat în iulie 2021.

 

 

* Foto: @Instituția Prefectului Județul Mureș

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare