Doamna prof. univ. dr.Crenguța Leaua primește Distincția de Merit Universitar de la ASE București pentru victoria împotriva Gabriel Resources

AVOCATA. Crenguța Leaua, avocata de frunte care a condus echipa care a obținut o victorie crucială pentru România în procesul împotriva companiei Gabriel Resources, a fost onorată miercuri cu diploma “Meritul Universitar cu Medalie de Aur – Virgil Madgearu” din partea Academiei de Studii Economice din București.

Această distincție este acordată în semn de recunoștință pentru contribuția sa la creșterea prestigiului ASE la nivel național și internațional, precum și pentru dezvoltarea învățământului superior din România.

Leaua și echipa sa au reușit să exonereze România de o datorie de aproximativ 10 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 5% din PIB.

Crenguța Leaua este o figură de marcă în domeniul avocaturii, cu o experiență de peste 20 de ani. Ea este partener la firma de avocatură “Leaua Damcali Deaconu Paunescu (LDDP)” și a avut o activitate extinsă ca arbitru, având peste 130 de dosare, în mare parte la Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris și Curtea de Arbitraj Comercial Internațional pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Victoria ei împotriva Gabriel Resources în dosarul Rosia Montana, unde România a fost scutită de despăgubiri de peste 6 miliarde de euro, este doar unul dintre multele succese pe care le-a înregistrat în cariera sa impresionantă.

În plus, contribuțiile ei la învățământul superior și cercetare sunt de neprețuit. Este membră a Școlii doctorale de Drept din ASE și susține cursuri în domeniul arbitrajului internațional la diverse universități din țară și din străinătate.

Meritul său și contribuția la domeniul juridic au fost recunoscute nu doar în România, ci și la nivel internațional. Diploma conferită de ASE București este o dovadă a recunoașterii contribuției sale semnificative la avansarea învățământului și dreptului în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare