Doi adolescenți din Suceava parcurg 15 km cu bicicletele pentru a restitui un portofel pierdut, cerând un singur lucru în schimb

GEST. Doi adolescenți din Suceava, elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, au demonstrat integritate și bunătate. Când au găsit un portofel pe care cineva îl pierduse, nu doar că au hotărât să îl restituie proprietarului, ci au și mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a face acest lucru.

Cei doi, Filip Cioban și Eliazar Juravle, au căutat proprietarul portofelului și au ajuns la locuința sa. Cu toate acestea, când au ajuns acolo, nu au găsit pe nimeni acasă. Așa că au decis să lase portofelul, care conținea documente importante și 700 de lei, copilului proprietarului. În schimb, au cerut să li se împrumute o pompă pentru a-și umfla roțile bicicletelor pentru a se întoarce acasă.

Proprietarul portofelului a fost uimit și recunoscător pentru fapta lor. El a declarat că intenționa să meargă la poliție pentru a-și declara portofelul pierdut și a-și reface actele, dar a avut norocul să fie contactat de mama lui, care i-a spus că cei doi adolescenți au adus portofelul.

Acesta a luat imediat legătura cu ei și a mers personal până la casa lor pentru a le mulțumi pentru gestul lor de onestitate și bunătate.

Mamele celor doi adolescenți au spus că fapta lor este normală și au fost mândre de gesturile copiilor lor. Cu toate acestea, acest act de onestitate și bunătate a fost apreciat și lăudat de comunitatea locală și pe rețelele sociale.

Acest exemplu demonstrează importanța valorilor precum onestitatea și buna purtare, care ar trebui să fie promovate și încurajate în rândul tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare