Doi tineri campioni în matematică – povestea pasionaților de știință

EDUCAȚIE. Recent, la etapa națională a Olimpiadei de Matematică de la Huși, doi elevi remarcabili au cucerit aurul cu talentul și dedicarea lor. Robert Isepciuc, de la Colegiul Național din Iași, și Gabriel Vergelea, de la Școala Gimnazială Spectrum Constanța, au fost recunoscuți ca cei mai buni dintre cei 94 de concurenți din clasa a VIII-a, acumulând fiecare câte 24 de puncte. Ministerul Educației și Societatea de Științe Matematice din România le-au acordat meritatul premiu întâi și medalia de aur.

Pe lângă pasiunea pentru matematică, cei doi tineri campioni sunt și fascinați de fizică. Robert Isepciuc își dorește să folosească fizica pentru a descoperi misterele lumii, exprimându-și interesul pentru știința ce stă în spatele fenomenelor naturale. La rândul său, Gabriel Vergelea vede matematica ca o cheie de înțelegere a universului, considerând că aceasta, împreună cu fizica, definește tot ceea ce există în el.

În interviurile acordate, cei doi au împărtășit și puțin din drumul lor până la această performanță deosebită. Robert a vorbit despre perseverența și munca sa, care l-au adus la acest succes, exprimându-și visul de a ajunge în spațiu sau de a lucra în domeniul aeronauticii. Gabriel, la rândul său, și-a exprimat speranța că drumul său va fi legat de matematică și informatică, subliniind importanța acestor domenii în societatea viitoare.

Povestea celor doi tineri campioni nu este doar despre succesul în matematică, ci și despre pasiunea pentru știință și dorința de a înțelege universul înconjurător. Cu o atitudine dedicată și o dragoste pentru cunoaștere, ei își urmăresc visurile și ne inspiră pe toți să căutăm înțelegerea și excelența în domeniul științific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare