Donatorii de sânge vor fi răsplătiți generos începând din 2024: tichete de masă și alte beneficii

SĂNĂTATE. . Începând cu anul 2024, donatorii de sânge din România vor fi răsplătiți cu tichete de masă în valoare de patru ori mai mare decât în anii precedenți. Această măsură are ca scop stimularea și creșterea numărului de donatori, subliniind importanța vitală a acestui gest altruist.

Potrivit noilor reglementări, donatorii vor primi nu doar tichete de masă cu o valoare crescută, ci și alte bonuri în valoare de 880 de lei. Această inițiativă face parte dintr-un set mai amplu de măsuri fiscale care vizează îmbunătățirea condițiilor pentru angajații români. Astfel, aceștia ar putea primi bani în loc de tichete de masă sau carduri pentru alimente, iar valoarea unui bon de masă ar putea ajunge la 40 de lei.

Orice cetățean român care a împlinit vârsta de 18 ani are dreptul de a dona sânge, însă trebuie să îndeplinească anumite condiții de sănătate pentru a putea face acest gest caritabil. Beneficiile acordate donatorilor de sânge sunt menite să încurajeze această acțiune nobilă, care poate salva viețile altor oameni.

Printre avantajele de care beneficiază donatorii se numără și dreptul la un set de analize prealabile donării, pentru a evita riscul de a îmbolnăvi persoanele care vor primi sângele. De asemenea, donatorii au dreptul să primească rezultatele analizelor și să beneficieze de examene medicale periodice gratuite, precum radiografii pulmonare sau examene biologice și cardiologice.

Pe lângă aceste beneficii, persoanele care donează sânge în mod regulat pot primi gratuit un tratament cu fier, în cazul în care se constată un deficit de fier ca urmare a donărilor.

În plus, donatorii de sânge vor beneficia de următoarele avantaje:
– 7 tichete de masă
– o zi liberă de la muncă în ziua donării
– decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării
– abonamente cu reducere pentru transportul în comun pentru o lună, în funcție de locația de domiciliu și centrul de donare

Pentru a beneficia de aceste facilități, donatorii trebuie să obțină un carnet special de donator, iar cel mai important lucru de care trebuie să țină cont este că gestul lor poate salva vieți umane, putând să ajute chiar și trei persoane în urma unei singure donări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare