“Donează sânge, salvează o viață!” – acțiune de donare de sânge în Târgu Mureș

CARITATE. Protopopiatul Sighișoara, din Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a desfășurat marți o impresionantă acțiune umanitară la Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureș. Aproximativ 70 de preoți și credincioși s-au unit pentru a contribui la salvarea de vieți prin donarea de sânge.

Scopul acestei inițiative nobile a fost acela de a sprijini persoanele aflate în nevoie și de a oferi o mână de ajutor celor care luptă cu diverse afecțiuni medicale. Participanții au răspuns cu căldură și inimă deschisă apelului făcut de păstorii duhovnicești, conștienți de importanța fiecărei picături de sânge pentru cei aflați în suferință.

Pr. Ovidiu Dan, Protopopul de Sighișoara, a subliniat importanța acestui gest umanitar: “Conștienți fiind de importanța fiecărei picături de sânge pentru cei suferinzi, credincioșii au urmat cu multă dragoste chemării păstorilor duhovnicești, oferind împreună sprijin și mângâiere celor aflați pe patul de spital.”

Contribuția Patriarhiei Române în domeniul donării de sânge a fost remarcabilă și recunoscută la nivel național. Potrivit raportului Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” pentru anul 2023, instituția a avut cea mai semnificativă implicare în creșterea numărului de donatori din țară.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au fost în fruntea eforturilor, organizând nu mai puțin de 16 ediții ale campaniei în anul precedent. Acest efort comun a adunat 4.500 de persoane care au donat aproximativ 2025 de litri de sânge, demonstrând solidaritatea și generozitatea comunității în sprijinul semenilor aflați în dificultate.

Acțiunile de acest gen reprezintă nu doar un exemplu de altruism și implicare socială, ci și o manifestare a valorilor creștine fundamentale, precum iubirea și solidaritatea față de cei aflați în suferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare