Două proiecte românești în industria de tehnologie pentru sănătate, lansate la Launch Health Tech: startup-ul upgrade.health și inițiativa MedStarter HUB

PROIECTE. Ieri, pe 18 mai, Launch Health Tech a reunit startup-uri, investitori, reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului privat pentru prima ediție a evenimentului dedicat industriei de health tech. Cu această ocazie, au fost lansate upgrade.health, startup-ul care folosește AI pentru a permite utilizatorilor să vizualizeze, analizeze și să își valorifice datele medicale, precum și MedStarter HUB, proiectul de susținere a ecosistemului health tech românesc.

Launch, comunitatea care susține românii fondatori de startup-uri early stage și talentul în tehnologie din România, a organizat joi, pe 18 mai, la Apollo111, prima ediție a evenimentului Launch Health Tech, în București, în parteneriat cu MedStarter HUB și cu sprijinul HealthFluencer.

Cea de-a doua ediție a Launch Health Tech a fost anunțată pe data de 3 octombrie 2023, în București, ca eveniment-satelit al conferinței How to Web, conferința reper în Estul Europei pentru scena de tehnologie și inovație.

La prima ediție Launch Health Tech au fost prezenți fondatori, investitori, autorități publice, specialiști din domeniul medical privat, care au participat la sesiuni private de demo și pitching, precum și la paneluri.

Subiectele acoperite au inclus digitalizarea în sănătate și beneficiile pentru pacienți, programele de finanțare pentru cercetare și inovare, colaborarea dintre mediul public și privat, rolul tehnologiei în modernizarea sistemului medical românesc, nevoile de wellbeing ale angajaților dintr-o companie, precum și evoluția ecosistemului de startup-uri medtech și scalarea internațională.

Printre vorbitori s-au numărat: Andrei Baciu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Alexandru – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Lucian Paraschiv – Fondator MedStarter HUB, Sergiu Neguț – Partener Cleverage VC, Anca Luca – Community Manager for Startups BCR, Oana Ilie – HR Director Tazz by Emag, Alexandra Pahomi – Marketing Manager CE Google, Daniel Stan – Co-Fondator Femyo.

“Prima ediție a evenimentului ne-a arătat, încă o dată, cât de mult potențial pentru inovație și colaborare există, în domeniul tehnologiei pentru sănătate, în România. A fost o după-amiază plină de energie, de idei, de discuții și dezbateri, de oportunități noi pentru startup-uri și nu numai. Continuăm să susținem ecosistemul de health tech prin Launch și așteptăm cu nerăbdare cea de-a doua ediție a evenimentului!” Diana Mereu, Fondator HealthFluencer și Director Launch Health Tech

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare