Cosmin Blaga, Dorin Florea și Claudiu Maior
Cosmin Blaga, Dorin Florea și Claudiu Maior

DOVEZI OFICIALE – Mincinoșii instituționali: locotenenții lui Florea, Claudiu Maior și Cosmin Blaga, vă mint cu premeditare prin manipulări de tip stalinist

Cosmin Blaga, Dorin Florea și Claudiu Maior

MINCIUNA INSTITUȚIONALĂ. Locotenenții primarului Dorin Florea, Simion Cosmin Blaga (director executiv adjunct al Direcției Comunicare, Proiecte cu Finanțare Internațională și Resurse Umane din cadrul Primăriei Târgu Mureș) și Claudiu Maior (consilierul personal al lui Florea), mint cu premeditare și rea-voință opinia publică din Târgu Mureș. Această scriere vă prezintă dovezi, prin documente oficiale, ale încadrării faptelor celor enumerați.

 

Informația reală despre incompetență

 

În urmă cu o două săptămâni, în 14 iunie 2019, msnews a făcut publică în exclusivitate o informație ascunsă târgumureșenilor și iubitorilor de animale. Potrivit acesteia, au murit peste 40 de animale de la Grădina Zoologică Târgu Mureș (respectiv TOȚI iepurii și porcușorii de Guineea), detalii AICI.

 

Decesul animalelor a avut loc după numirea în funcția de director al instituției a fostului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, Dumitru Pavel, unul dintre docilii din oastea administrativă condusă de Florea (după trecerea în rezervă, acestuia i s-au oferit, rând pe rând, funcții de șef ale serviciilor sau societăților controlate de Primăria condusă de Florea, respectiv administrator al SC Administrator Imobile și Piețe SRL, director adjunct al Poliției Locale, director al Grădinii Zoologice).

 

Surse informate msnews au precizat că decesul subit al animalelor a fost generat de lipsa de profesionalism al noului șef, care n-a urmărit ciclul/sursa aprovizionării cu hrană, fiind cauzat de o intoxicație (cel mai probabil cauzată de iarbă tratată cu substanțe toxice – pesticide: insecticide, fungicide, erbicide etc.).

 

Fapta premeditată de mitomani

 

La scurt timp de la apariția articolului, sub semnătura lașă (fără asumarea răspunderii nominale) “Primăria Târgu Mureș”, pe pagina de Facebook a Grădinii Zoologice, a apărut un comunicat oficial (foto mic stânga) care susținea că nimic din ce este menționat în articol nu e real, că este un fake news și că animalele sunt bine-mersi, prezentând drept dovadă o poză în care apărea un iepure. Comunicatul a fost apoi răspândit în mediul online de Claudiu Maior și Cosmin Simion Blaga, într-o tentativă de a da greutate și credibilitate.

 

Iată comunicatul: “IMPORTANT !

 

Ca răspuns la o postare tendențioasă de pe rețelele de socializare, se fac următoarele precizări:

1 – În ultimul an a existat o ”preocupare” constantă a unor cetățeni rău voitori, interesați în denigrarea celei mai mari, mai bogate și mai frumoase grădini Zoo din România, prima astfel de grădină în curs de acreditare EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) din țara noastră. Așa cum mai țineți minte, de-a lungul anilor au fost mai multe știri false legate de soarta elefanților, soarta zebrelor, soarta ursuleților și a cangurilor de la Zoo Tîrgu Mureș, toate fiind infirmate de specialiști independenți români și străini.

 

La fel asistăm și acum la o încercare de discreditare printr-o știre falsă – fake news – ce nu are nici o bază reală !

Dovada foto (!), ieri, mai multe grupuri de copii s-au jucat cu iepurașii și porcușorii de guineea declarați morți în postările de pe Facebook.

 

Poza din comunicatul Primăriei, cu un singur iepure din cei peste 20 câți erau înaintea
decesului în masă

 

2 – Referitor la comentariile de rea credință legate de activitatea domnului Dumitru Pavel, noul manager al grădinii Zoo Târgu Mureș, putem spune că acesta a dovedit de-a lungul carierei sale profesionale calități deosebite, integritate și implicare, puse întotdeauna în slujba comunității și a țării.

 

Primăria Târgu Mureș”.

 

Surse informate ale msnews au confirmat că strategia manipulării târgumureșenilor prin minciuni sfruntate a devenit o reacție reflexă, pavloviană, aceasta nefiind prima oară când locotenenții lui Florea mint din postură de slujbași în serviciul public, de bugetari bine plătiți din bugetul orașului.

 

Știind că TOT conținutul articolului msnews era real, Blaga (sursele noastre spun că reacția ar fi fost generată la ordinul lui Maior, un fel de factotum al administrației locale târgumureșene, fapt întărit și propagarea de către aceștia a unui comunicat despre care știau că e mincinos 100%) a acceptat, ca un sclav fără coloană vertebrală, dar bine remunerat din banii târgumureșenilor, să redacteze comunicatul mincinos, încercând să diminueze impactul articolului într-o tentativă de manipulare de tip stalinist.

 

Dovezile: niște mitomani lași și penibili

 

În contextul în care msnews (singura entitate mass media care a prezentat informația, public, pe site-ul oficial al ziarului și nu pe rețele de socializare, într-un articol asumat cu semnătură nominală) era acuzat de prezentare de informații false, am decis să vă prezentăm dovezi oficiale care să ateste cele scrise. În urma prezentării acestora, vă veți convinge că animalele au murit, așa cum a informat, real, msnews, și că nu sunt bine, așa cum mint public cei pe care îi plătiți din banii voștri să vă informeze real. Credibilitatea lor, oricum e deja nulă.

 

msnews deține documente oficiale ale instituțiilor statului acreditate și abilitate în domeniul sănătății sanitar-veterinare care atestă decesul animalelor de Grădina Zoologică din Târgu Mureș, implicit și minciunile angajaților controlați de primarul Florea și plătiți din banii voștri.

 

Faptele s-au petrecut în felul următor: după ce angajații Grădinii Zoologice au găsit animalele moarte, au fost sesizate Poliția (care urma să verifice dacă decesul nu ar fi fost cauzat de o mână criminală) și, conform prevederilor legale, fiind vorba de decesul simultan al unui grup de animale, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş.

 

Adresa DSVS Mureș

DSVSA Mureș, prin dr. Cristian-Mihai Ţucă (șef birou) și dr. Kincses Sandor (director executiv), au comunicat msnews referitor „la incidentele derulate la Grădina Zoologică din Târgu Mureş vă informăm că instituţiei noastre nu i s-a solicitat implicarea în niciun fel în cercetarea cauzelor deceselor înregistrate la animalele din Grădina Zoologică din Tg. Mureş. (…) În conformitate cu prevederile procedurilor sanitare veterinare privitoare la expedierea probelor în vederea efectuării examenelor de laborator de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, aparţinând Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în data de 28 mai 2019 a fost întocmit documentul oficial de însoţire a probelor transmise de Grădina Zoologică din Tg. Mureş, de către medicul veterinar oficial din cadrul C.S.V.S.A.O. Tg. Mureş. Rezultatele examenelor de laborator pe care I.D.S.A. Bucureşti le va efectua pentru probele transmise de către Grădina Zoologică din Tg. Mureş nu le cunoaştem.” (pentru textul integral, vezi foto mic dreapta – click pentru a mări imaginea)

 

Documentul DSVSA Mureș atestă, oficial, decesele animalelor din Grădina Zoologică Târgu Mureș și transmiterea unor probe pentru examene de laborator, către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București al Autorităţii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor.

 

msnews a mers mai departe și a obținut un document oficial al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, conform căruia IDSA București admite că, “privind mortalitatea unor animale de la Grădina Zoologică Târgu Mureș, mortalitate înregistrată la sfârșitul lunii mai 2019 la efectivele de rozătoare mici (iepuri și porcușori de Guineea)”, “a recepționat, în data de 31 mai 2019, trei probe (conținut stomacal specia iepure sălbatic, fragment ficat specia iepure sălbatic, conținut stomacal porc de Guineea) transportate de reprezentantul DSVSA Mureș și însoțite de Cererea de Analiză nr. 2915 din 28.05.2019”.

 

Conform cererii de analiză emisă de DSVSA Mureșmoartea animalelor (iepuri și porcușori de Guineea) s-a produs subit, fără nicio simptomatologie, diagnosticul prezumtiv fiind cel de intoxicație”. IDSA București, prin director conf. univ. dr. Florica Bărbuceanu, a informat msnews că după efectuarea examenelor toxicologice trimise de DSVSA Mureș, ale căror rezultate le aveți în documentul anexat, “nu a fost în posesia tuturor elementelor probatorii în vederea realizării unei expertize medico-legale de laborator, situație care ar fi permis extinderea analizelor de laborator și în alte direcții de investigații specifice (virusologice, bacteriologice, parazitologice etc.)” și că „pentru stabilirea cauzelor morții animalelor este necesar coroborarea tuturor rezultatelor investigațiilor de laborator cu cele obținute în urma efectuării anchetei epidemiologice”. (pentru textul integral, vezi foto de mai jos – click pentru a mări imaginea)

 

 

Mai simplu spus, IDSA a efectuat analizele comandate și plătite de Grădina Zoologică, insuficiente însă pentru stabilirea cauzei morții ÎNTREGULUI efectiv de iepuri și porci de Guineea de la Zoo Târgu Mureș. Adică au plătit niște analize nu să afle cauzele morții, ci să fie acoperiți în hârtii. Inutile.

 

Concluzii

 

Documentele oficiale ale instituțiilor publice abilitate să se pronunțe în domeniul sănătății animalelor, anexate prezentei scrieri, dovedesc următoarele:

  • Așa cum msnews a scris și instituțiile abilitate ale statului au confirmat: iepurii și porcușorii de Guineea de la Grădina Zoologică, peste 40 de animale, au murit subit, fără nicio simptomatologie, diagnosticul prezumtiv fiind cel de intoxicație.
  • Deși conducerea Primăriei Târgu Mureș s-a informat privind veridicitatea celor consemnate în articolul msnews și au primit confirmarea acesteia, a emis un comunicat oficial prin care, mințind, susțineau că articolul e un fake news și că nu a murit niciun animal, totul e roz, păsărele ciripesc, apa susură, orașul prosperă. Comunicatul, un exemplu de manipulare premeditată în stil stalinist, semnat “Primăria Târgu Mureș”, a fost distribuit de Claudiu Sergiu Maior și Cosmin Simion Blaga, oficiali ai Primăriei Târgu Mureș (ultimul chiar funcționar public), generos plătiți din banii târgumureșenilor pentru a-i minți.
  • Acești indivizi mitomani, Maior și Blaga, sunt în continuare plătiți din banii târgumureșenilor, și se află în slujba tutankamonicului edil Dorin Florea, vinovat de acoperirea celor doi slujbași.

 

Cătălin VISCHI

 

 

3 comments
    1. Sau, nu “s-au”. Au mințit, voluntar și premeditat, încercând să ascundă moartea a peste 40 de animale de la Grădina Zoologică. Am deconspirat această minciună a instituției publice care răspunde de administrarea orașului. Punct. Și, da, să nu mimăm prostia: actualul director nu este mai competent pentru a ocupa această funcție decât un zugrav la vârful administrației Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă.

  1. In Tg.Mures infractiunile comise de mai marii primariei sunt musamalizate de institutiile statului abilitate de a demasca si a pedepsi infractiunile cu bani publici.Acest lucru se intampla de cel putin 20 de ani.O parte din populatie indobitocita cu minciuni habar nu are ce se intampla cu banii lor dati administratiei locale ,o alta parte din populatie este mituita tot din bani publici prin diferite gratuitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare