Dr. Valeria Herdea desemnată Președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

SĂNĂTATE. Valeria Herdea, medic de familie și vicepreședintele Colegiului Medicilor, este propunerea Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), conform surselor politice citate de HotNews.ro. Dacă va fi confirmată, Herdea îl va înlocui pe Andrei Baciu, care a demisionat săptămâna trecută, în urma unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind achiziția de vaccinuri COVID în timpul pandemiei.

În perioada interimară dintre demisia lui Baciu și instalarea oficială a Valeriei Herdea, conducerea CNAS a fost asigurată de Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă, fost președinte al Casei de Asigurări de Sănătate în perioada 2003-2005, în timpul guvernului condus de Adrian Năstase, și fost manager al spitalului SRI Agrippa Ionescu.

Andrei Baciu a fost revocat săptămâna trecută, la cerere, din funcția de membru al Consiliului de Administrație și președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, publicată în Monitorul Oficial. Până la numirea unui nou conducător, premierul l-a desemnat pe vicepreședintele CNAS, Cristian Georgică Celea, să îndeplinească atribuțiile președintelui instituției.

Conform înțelegerii din cadrul coaliției, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate este numită de PNL, în timp ce cea a Ministerului Sănătății este desemnată de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare