DSU testează în premieră națională tehnologia “Gravity Industries Jet Suit” pentru intervenții de urgență

TEHNOLOGIE. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a marcat un moment de pionierat în intervențiile în situații de urgență, testând în premieră națională tehnologia revoluționară “Gravity Industries Jet Suit”. Această tehnologie a fost utilizată pentru prima dată la Rimetea, unde un membru al DSU a “zburat” cu ajutorul unui “rucsac special” pentru a evalua o potențială victimă din aer.

Testul a început cu o verificare a funcționalității echipamentului, urmată de desfășurarea exercițiului de simulare a unei situații de urgență realiste. Scenariul simulat a implicat o intervenție pentru a ajuta o persoană rănită în timpul unei drumeții pe Piatra Secuiului, o zonă cunoscută pentru terenul său accidentat și dificultățile de acces.

Reprezentanții DSU au subliniat importanța acestui exercițiu, evidențiind potențialul inovator al sistemului dezvoltat de Gravity Industries. Acest rucsac propulsor oferă posibilitatea personalului de intervenție să se deplaseze rapid și eficient în zone dificile, oferind asistență medicală și sprijin în situații de urgență.

Dezvoltatorul sistemului a fost persoana care a fost propulsată în aer, demonstrând eficacitatea și fiabilitatea tehnologiei în timpul misiunilor de salvare. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și optimizarea capacităților de intervenție în situații de urgență din România.

Testarea tehnologiei “Gravity Industries Jet Suit” marchează o nouă eră în domeniul intervențiilor de urgență, oferind personalului DSU o metodă rapidă și flexibilă de a ajunge la victime în zone greu accesibile. Această inovație promite să îmbunătățească eficiența și eficacitatea eforturilor de salvare, asigurând protecția și siguranța cetățenilor în fața pericolelor imprevizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare