Dumitrița Gliga: „Lămuriri cu privire la cele întâmplate”

LĂMURIRI. Deputatul PSD Dumitrița Gliga a publicat sâmbătă, 15 februarie, pe pagina sa de Facebook, câteva „lămuriri” cu privire la incidentele petrecute în restaurantul Gliga din Reghin. Apreciem faptul că doamna Dumitrița Gliga a oferit explicații despre evenimentul de la balul însuraților, contribuind astfel la clarificarea situației și la transparența cu privire la cele întâmplate.
Textul integral:
Dragi iubitori ai tradițiilor populare,
La exact o săptâmână de la ediția a XVI-a a Balului Însuraților de la Reghin, sunt în măsură să aduc unele lămuriri cu privire la cele întâmplate.
Această ediție nu s-a desfășurat așa cum ne-am dorit, deși existau toate premisele să fie o ediție la fel de reușită ca cele 15 ediții anterioare.
O întâmplare nefericită a declanșat cu repeziciune o serie de evenimente precipitate. Regret sincer și am încercat să fiu alături de persoanele afectate.







Legea trebuie respectată, iar măsurile dispuse de organele de control au fost deja în majoritate aduse la îndeplinire, în termenele specificate.

𝐍𝐔 S-AU CONFISCAT 30 DE KILOGRAME DE CARNE EXPIRATĂ, nu a fost identificată DELOC carne expirată; Cele 45,75 kg de preparate (sigilii) retrase erau mâncare care nu a mai fost servită, fiind reținută oficial de către DSVSA.
𝐍𝐔 A FOST SERVIT NICIUN PRODUS EXPIRAT. Au fost într-adevăr identificate în depozit 3 SOSURI (topping) DE CIOCOLATĂ cu data durabilităţii minimale (DDM) depășite din 2022 și 2023, dar la Balul Însuraților nu a fost servit niciun produs cu ciocolată. *𝐷𝐷𝑀 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑢𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑖 𝑚𝑖𝑛𝑖𝑚𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑎̆𝑡𝑜𝑟, 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑠 𝑎𝑙𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟 𝑖̂𝑠̧𝑖 𝑝𝑎̆𝑠𝑡𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑐𝑎𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑓𝑖𝑐𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̧𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑜𝑟𝑒𝑠𝑝𝑢𝑛𝑧𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒; 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑠𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒𝑠̧𝑡𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑢𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑖 𝑚𝑖𝑛𝑖𝑚𝑎𝑙𝑒 𝑛𝑢 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑐𝑢𝑙𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑛𝑖𝑐𝑖 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑑𝑎𝑡𝑎̆ (𝑠𝑢𝑟𝑠𝑎: 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑐𝑜𝑛𝑠).
𝐍𝐔 AU FOST FOLOSIȚI DEZINFECTANȚI EXPIRAȚI. S-a găsit un singur recipient expirat, dar care nu era folosit la dezinfectare.

Īn probele prelevate din mâncare, analizate de autorități, a fost identificată prezența Stafilococului coagulazo pozitiv. Același stafilococ a fost identificat în urma analizelor exudatelor unora dintre persoanele care au servit la bal. Până la acest moment nu a putut fi stabilit raportul de cauzalitate, respectiv, dacă transmiterea s-a făcut de la o persoană la alimente sau invers. Cert este că acest stafilococ se răspândește cu repeziciune și produce foarte repede efecte în unele organisme.



Îmi doresc din suflet să fim împreună și în anii următori, pentru a duce mai departe moștenirea noastră culturală.
Dumitrița Gliga