Durerile de cap – cauze dincolo de fizic

SĂNĂTATE. Există mai multe cauze ale durerilor de cap, precum stresul, tensiunea, atunci când ne forțăm să “fim” ceva sau “să facem” ceva. Durerea de cap apare des atunci când încercăm prea tare, pe plan mental, să îndeplinim ceva sau când suntem obsedați de ceea ce se întâmplă sau suntem neliniștiți pentru viitor.

În general, o durere de cap pe partea stângă indică o problemă legată de relația noastră cu aspectul feminin, cu latura de mamă, de fiică.
Pe partea dreaptă, poate fi vorba despre dificultăți legate de latura noastră masculină, de rolul de tată sau de fiu. Este posibil să trăim un sentiment de eșec, de îndoială, de ură de sine, care dau naștere la critică, și mai ales, la autocritică.

Durerea de cap poate proveni și din negarea emoțiilor sau a gândurilor noastre, pe care le judecăm ca fiind nepotrivite sau necorespunzătoare valorilor noastre, acestea toate rămânând captive în mintea noastră.

O durere la nivelul frunții poate avea legătură cu o situație de natură profesională sau socială. La tâmple indică o problemă emoțională (familie sau cuplu).

Oricare ar fi cauza durerilor de cap, e bine să știm ca totul pornește de la noi și individualitatea noastră. Ține de echilibrul interior sau mai bine spus, lipsa acestuia.

Suntem sfătuiți să reevaluăm sentimentul de loialitate, să ieșim din mintea noastră. Ni se cere flexibilitate, răbdare, ba chiar a lua distanță între noi și ceea ce trăim, astfel putând menține mintea limpede, clară.
Armonia se așază în noi prin exerciții de eliberare a ceea ce credem despre noi sau în general despre orice, lăsând ceea ce este… să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare